Yüce divan tehdidi her şey ortaya saçılır

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 16, 2021 / 09:58

Bidebunuizle yayınına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla başlayan, gazetecilerin şüpheli firarilere para karşılığı aracılık yapmasına uzanan yolsuzluk iddialarını değerlendiren Davutoğlu, “Türkiye’de yolsuzluk artık sistematik hale geldi. Yani siyaset, iş dünyası, medya içindeki bu yolsuzluk ilişkileri iç içe geçmiş durumda. Tekil olarak birinin yaptığı bir yolsuzluğu aştı. Bu üçünün arasındaki ilişki karanlık, şeffaf olmayan bir şekilde ilerlerse bu otoriter yolsuzluk düzeni diye tanımlanır” dedi.
17/25 Aralık operasyonları sürecinin İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın istifasına ilişkin de konuşan Davutoğlu, Yüce Divan önerisine karşılık Çağlayan’ın “Birçok şey ortaya saçılır” dediğini söyledi; bu söylemin ucu Binali Yıldırım’a da dokunan bir tehdit olduğunu vurguladı. Davutoğlu cevaben, ‘Ne ortaya saçılırsa saçılsın’ dediğini söyledi. Davutoğlu, bu tehdidin aynı zamanda yapılan usulsüzlükleri kabul etmek anlamına geldiğini ifade etti. Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik iddialarıyla 17/25 Aralık sürecini kıyaslayan Davutoğlu, “Bugün neden Süleyman Soylu istifa edip bir soruşturma komisyonu kurulmuyor?” diye sordu.
AK Partili Binali Yıldırım ile ilgili Hollanda basınında çıkan ancak ayrıntısına ulaşılamayan “Hollanda’da 26 milyar dolar serveti var” haberlerini de değerlendiren Davutoğlu, “Binali beyin tüm bu iddiaları gündemine alan geniş bir basın toplantısı yaparak bu sorulara cevap vermesi gerekiyor. Ayaküstü sorulan bir soruya verilen bir cevapla kimseyi ikna edemezsiniz” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top