Yunanistan Cumhurbaşkanı Meis’ten seslendi

Yunanistan Cumhurbaşkanı Meis’ten seslendi
Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Yunanistan-Türkiye tansiyon yükselmeye devam ederken Oniki Adalar’da yer alan 3 adayı ziyaret etti.Sakellaropoulou, Türkiye’ye 2 kilometre mesafedeki gayri askeri statüde yer alan Meis (Kızılhisar)...

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Yunanistan-Türkiye tansiyon yükselmeye devam ederken Oniki Adalar’da yer alan 3 adayı ziyaret etti.

Sakellaropoulou, Türkiye’ye 2 kilometre mesafedeki gayri askeri statüde yer alan Meis (Kızılhisar) Adası’nın kurtuluşunun 79. yıl dönümü dolayısıyla katıldığı etkinlikte Türkiye’ye yönelik mesajlar da verdi.

Cumhuriyet’in haberine göre Sakellaropoulou, “Yunanistan, uluslararası hukuka göre komşularıyla yapıcı bir ilişki arayışındadır. Ancak, gerekirse ulusal egemenlik haklarını etkin bir şekilde savunacaktır” ifadelerini kullandı. Sakellaropoulou, pazar günü gayri askeri statüde yer alan Kerpe ve Rodos adalarını da ziyaret etti.

Sakellaropoulou, Rodos adasını ziyaretinde, Türkiye’yi suçlayıcı ifadelerde bulunarak, “Rodos ve Oniki Adalar’da, yanlış ve desteksiz iddialar üreten ve ülkemizin egemenlik haklarını sorgulayan Türk provokasyonları yoğunlaşırken, Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi’nin imzalanmasının 40. yıl dönümünde bilimsel tartışma daha da önemli hale geliyor” dedi.