Yunanistan ile Ege gerilimi yükseliyor

Yunanistan ile Ege gerilimi yükseliyor
Yunanistan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarının egemenliğini ihlal ettiğini, bunu engellemek için “ne gerekiyorsa yapacaklarını” açıkladı. ABD de Türkiye’ye faaliyetlerini durdurması çağrısı...

Yunanistan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarının egemenliğini ihlal ettiğini, bunu engellemek için “ne gerekiyorsa yapacaklarını” açıkladı. ABD de Türkiye’ye faaliyetlerini durdurması çağrısı yaptı.

Yunanistan Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarının egemenliğini ihlal ettiğini, bunu engellemek için “ne gerekiyorsa yapacaklarını” açıkladı. ABD de Türkiye’ye faaliyetlerini durdurması çağrısı yaptı. Yunanistan ile Türkiye arasında doğal kaynak arama faaliyetleri üzerinden yaşanan kıta sahanlığı gerginliği devam ediyor. Gerginlikle ilgili Atina’dan Ankara’ya bir uyarı daha geldi. Yunan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Hükümetimiz, Yunanistan’ın egemenliğinin ihlal edilmesini kabul etmeyeceğini ve egemenlik haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacağını bütün taraflara altını çizerek duyuruyor” diye konuştu.
ABD Büyükelçisinden Türkiye’ye çağrı
Amerika Birleşik Devletleri’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pratt da dün bir açıklama yaparak, “Washington ve Avrupa’dan verilen mesajı yinelemek istiyorum ve Türk makamlarının Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile Kıbrıs’ın yetki iddia ettiği alanlarda doğal kaynak arama planları gibi gerginlik yaratan faaliyetlerini durdurması yönünde çağrıda bulunuyorum” dedi.