Yunanistan maskeyi biraz büyük üretti

Yunanistan maskeyi biraz büyük üretti
Yunanistan’da hükümetin okullara ücretsiz maske sağlama planı hayal kırıklığı yarattı. Teslim edilen maskeler, yanlış ölçümler nedeniyle hem çocuklar hem de yetişkinler için büyük geldi. 500 bin maske ihalesini kazanan...

Yunanistan’da hükümetin okullara ücretsiz maske sağlama planı hayal kırıklığı yarattı. Teslim edilen maskeler, yanlış ölçümler nedeniyle hem çocuklar hem de yetişkinler için büyük geldi. 500 bin maske ihalesini kazanan firma yetkilisi Yiannis Stathopoulos, Open TV’ye verdiği demeçte “Boyut başından beri çok büyüktü” itirafında bulundu.
NEDEN: YANLIŞ ANLAŞILMA
Sağlık Bakan Yardımcısı Vassilis Kontozamanis, başarısızlığı hükümet ile firma arasındaki yanlış anlaşılmaya bağladı. Ölçülerin önceden hazırlanmış kumaşlar için verildiğini söyledi. Ancak üretici firma temsilcisi Stathopoulos şartnamelerin Yunanistan hükümetine bağlı koronavirüs sağlık uzmanları komitesi tarafından sağlandığını iddia etti.
‘FELAKETLE SONUÇLANACAK BAŞARISIZLIK’
Hükümetin maske fiyaskosuna Yunanistan Başbakanının kız kardeşi ve iktidar partisi milletvekili Dora Bakoyanni’den tepki aldı. Bakoyanni, “Felaketle sonuçlanan bir başarısızlık” olarak tanımladı. Sağlık Bakanlığı ise maske fiyaskosunun kısa süre içinde düzeltileceğine söz verdi.
YÜZÜN TAMAMINI KAPATIYOR
Yunan sosyal medyası ise çocuklarının eve getirdiği devasa maskelerin ilginç görüntüleri ile dolup taştı. Ağzı ve burnu kapatması gereken maskelerin yüzün tamamını kapatması esprilere neden oldu.