YUNANİSTAN SINIR HATTINA DUVAR ÖRÜYOR

YUNANİSTAN SINIR HATTINA DUVAR ÖRÜYOR
Geçen hafta Türkiye Yunanistan sınır bölgesine insanları sağır edebilecek güce sahip 2 adet Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarıcı (LRAD) sistemi yerleştiren Yunanistan şimdi de duvar projesini açıkladı.Yunan Başbakan Kiriakos...

Geçen hafta Türkiye Yunanistan sınır bölgesine insanları sağır edebilecek güce sahip 2 adet Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarıcı (LRAD) sistemi yerleştiren Yunanistan şimdi de duvar projesini açıkladı.
Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis, Ferres bölgesinde yaptığı ziyarette, sığınmacıların Türkiye ile sınırı oluşturan Meriç Mehri üzerinden ülkeye girmesini önlemek için nisan ayına kadar tamamlanacak olan bir duvar hattının inşasının haberini duyurdu.


DUVAR 27 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA OLACAK
“Bu duvarı inşa etmek ve Yunan halkının kendini daha güvende hissetmesini sağlamak görevimizdir.” diyen Miçotakis, sınır bölgesinde 400 kolluk kuvvetinin de görevlendirileceğini vurguladı.
Yaklaşık 62,9 milyon euroluk dikenli tel ile beraber beş metre yüksekliğinde 27 kilometre uzunluğunda olacağı açıklanan sınır duvarı, göçmenlere sınırı kapatan Yunanistan’ın yeni adımı oldu.