Yunanistan’dan ambargoyu delen kaçakçılık

Yunanistan’dan ambargoyu delen kaçakçılık
AB ülkeleri, Rusya’ya karşı uyguladıkları ambargo ve yaptırımlardan sonuç almayı beklerken Yunanistan’ın, bu kararı delecek kaçakçılık yaptığı ortaya çıktı.Yunan armatörler, Ukrayna savaşının ardından gelen yaptırım...

AB ülkeleri, Rusya’ya karşı uyguladıkları ambargo ve yaptırımlardan sonuç almayı beklerken Yunanistan’ın, bu kararı delecek kaçakçılık yaptığı ortaya çıktı.

Yunan armatörler, Ukrayna savaşının ardından gelen yaptırım kararlarına rağmen “gemiden gemiye” aktarma yoluyla Rus petrolünü Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanına taşıyorlar.

Japon Nikkei ajansı, Rus petrolünü taşıyan ve Akdeniz’de farklı bir gemiye aktaran Yunan tankerlerinin izini sürdü. Ajans, 4 Ağustos’ta Rusya’nın Baltık Denizi’ndeki Ust-Luga limanından hareket eden Yunanistan bandıralı Sea Falcon isimli tankerin 24 Ağustos’ta yükünü Lakorya Körfezi açıklarında Hindistan bandıralı Jag Lok isimli tankere aktardığı anları görüntüledi. Ajans, Jag Lok isimli geminin 4 Ağustos’ta Türkiye’de Aliağa limanından hareket ettiğini de belirtti.

Ajans, Ukrayna savaşının ardından geçen 6 ayda bu şekilde Rus petrolü taşıyan 41 tankerin Yunanistan açıklarında gemiden gemiye transfer yaptığını yazdı.
Yunan yetkililer, petrol transferinin Yunan karasularında değil uluslararası sularda yapıldığını savunuyorlar.