Yunanistan’ın ittiği 12 göçmen donarak hayatını kaybetti

Yunanistan’ın ittiği 12 göçmen donarak hayatını kaybetti
Ülkelerindeki savaştan, yoksulluktan kaçarak daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya geçmenin yollarını arayan göçmenler, insafsız insanların kurbanı oldular. Göçmenlere Avrupa kapısını kapatanlar, çaresiz insanların kıyafetlerini...

Ülkelerindeki savaştan, yoksulluktan kaçarak daha iyi bir yaşam için Avrupa’ya geçmenin yollarını arayan göçmenler, insafsız insanların kurbanı oldular. Göçmenlere Avrupa kapısını kapatanlar, çaresiz insanların kıyafetlerini aldılar ve donarak ölümlerine neden oldular.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan sınır birlikleri tarafından İpsala Sınır Kapısı’nda geri itilen 22 göçmenden 12’sinin donarak hayatını kaybettiğini açıkladı. Soylu, donarak ölen göçmenlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Soylu, “Yer: İpsala Yunanistan sınırı. Ayakkabıları çıkarılmış, elbiseleri soyulmuş, Yunan sınır birlikleri tarafından geri itilmiş 22 göçmenden 12’si dondu. AB çaresiz, cılız ve insanlıktan yoksun. Yunan sınır birlikleri, mağdura cani, FETÖ’ye müşfik. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

EDİRNE VALİLİĞİ: BÖLGEDE ARAMALAR SÜRÜYOR
Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada da İpsala ilçesi Paşaköy köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi. Donma riski altındaki bir göçmenin kurtarılarak hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada. “Arazide yapılan arama tarama çalışmaları sonrasında 2 göçmenin daha cansız bedenine ulaşılmıştır. Hastaneye sevk edilen göçmen de kurtarılamayarak vefat etmiştir. Vefat eden göçmen sayısı maalesef 12’ye ulaşmıştır. Jandarma, sınır birlikleri, polis ve AFAD ekiplerimiz tarafından arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir” denildi.

YUNANİSTAN YALANLADI
Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Notis Mittarakis ise göçmenlerin Yunanistan’dan Türkiye’ye itildikleri için öldüğü yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.