Yürü Bay Kemal

Yürü Bay Kemal
HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Yan...

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Emek ve Özgürlük İttifakı, Sosyalist Güç Birliği, Millet İttifakı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Yan yana yürüyün. Birleştirin, barıştırın ve yeniden inşa edelim yıkılan bu ülkeyi. Başka çaremiz yok, başaracağız” dedi. “Derhal seçime gidip bu çetelerden kurtulmak” gerektiğini söyleyen Demirtaş, “Yürü Emek ve Özgürlük İttifakı! Yürü Sosyalist Güç Birliği! Yürü Millet İttifakı! Yürü Bay Kemal!” ifadelerini kullandı.

“İLK KEZ TAHLİYE TALEP ETTİM”
Demirtaş, T24’ten Murat Sabuncu’nun sorularına verdiği yanıtta ise 6 Şubat’ta olan Kahramanmaraş depremlerinin ardından ilk kez kendisi için geçici de olsa tahliye talep ettiğini açıklayarak “Ama hukuk olmadığı gibi vicdanlar da çürümüş. Binlerce tutsak felaketin acısını, kaygılarını içeriden çaresizlik içinde izlemek zorunda kaldı” dedi. Demirtaş, “Deprem sonrası halkta ortaya çıkan dayanışmadan sonra muhalefet bir arada ortak aday çıkarabilir mi” sorusuna, “Benim kişisel görüşüm, bu yeni durum oluştuğu gerçeğinden hareketle, tüm muhalefetin yeni bir tutumu tartışması gerektiği yönünde” yanıtını verdi.