Yusuf Yerkel pişmanım dedi ikna edemedi

Yusuf Yerkel pişmanım dedi ikna edemedi
Soma’da, yere yatırılan işçiye tekme atan dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Hannah Arendt’i alıntılayarak ABD polisini eleştirmesine tepkiler dinmiyor. Yerkel, kendisini eleştirenlere, “Sosyal medyadaki ortalama...

Soma’da, yere yatırılan işçiye tekme atan dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in Hannah Arendt’i alıntılayarak ABD polisini eleştirmesine tepkiler dinmiyor. Yerkel, kendisini eleştirenlere, “Sosyal medyadaki ortalama seviyeyi biliyorum” cevabını verirken, vatandaşlar bugün de Yerkel’in attığı tekmeyi hatırlatmaya devam etti.

Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra polisin yere yatırarak gözaltına aldığı protestocuyu tekmeleyen dönemin Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in, ABD polisini eleştirmesine ilişkin tepkiler devam ediyor.
Yerkel, “ABD’deki protestoların bu kadar büyümesinin altında galiba Floyd’un öldürülme olgusunun etrafında aşikar hale gelen, H. Arendt’ın ifadesiyle “kötülüğün sıradanlığı” olgusu yatıyor” ifadelerini kullanmıştı. Paylaşımı eleştiren vatandaşlar, Yerkel’in Soma’da protestocuyu tekmelediği anın fotoğraflarını paylaşarak, “Mesela burda uygulamalı olarak göstermiştiniz”, “Sıradan kötülüğün tescilli hali sayıklamış”, “Sende madencilerin beyaz polisisin” ifadeleriyle tepki göstermişti.
Yerkel, eleştirilerin ardından yeni bir açıklama yaptı. Yerkel, “Sosyal medyadaki ortalama seviyeyi biliyorum” diye imada bulunarak, “Gerçekten bu linç etme hazzını anlayamıyorum” dedi. “Bu nasıl bir hissizlik halidir ki, çocuğumu gördüğü yerde vurmak istediğinizi söylüyorsunuz” diye tepki gösteren Yerkel, “Siz gerçeğin peşinde değilsiniz. Sırf nefret edebilmek için inşa ettiğiniz yalanların gölgesine sığınıyorsunuz. Öyle nefret büyütmüşsünüz ki ne gözleriniz görebiliyor, ne kulaklarınız duyabiliyor” ifadelerini kullandı.
Yerkel’e tepkiler bugün de dinmedi. Sosyal medya kullanıcıları Soma’da atılan tekmenin unutulmadığını belirterek, “Kötülüğün bir tekmeyle kalmadı”, “ABD polisinin kafasını kopardığı o insanın ızdırabından farklı değil o yerde tekmelenen acılı insanın hali”, “Tekmeyi atarken yuzunuzdeki nefreti kini kimse unutmaz” şeklinde eleştirilerde bulundu.