Yüzde 80 değer kaybeden TL’ye ses yok ama ‘Sterlin patladı’

Yüzde 80 değer kaybeden TL’ye ses yok ama ‘Sterlin patladı’
AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada yaşanan krizlerin, “gelişmiş ülkeleri dahi alabora ettiğini” söylerken “Fırtınadan ister istemez biz de etkileniyoruz” diyerek krizi Türkiye için ‘hafifletti’. ABD doları karşısında...

AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada yaşanan krizlerin, “gelişmiş ülkeleri dahi alabora ettiğini” söylerken “Fırtınadan ister istemez biz de etkileniyoruz” diyerek krizi Türkiye için ‘hafifletti’. ABD doları karşısında yüzde 80’i aşan değer kaybı yaşayan Türk Lirası’na ses çıkarmayan Erdoğan, “Bakın İngiltere’de sterlin patladı” değerlendirmesi yaptı:


AVRUPA’DA YORGAN DAĞITIYORLAR
“Avrupa’dan Amerika’ya tüm dünya, son 40-50 yılın en yüksek enflasyonu ile mücadele ediyor. Bakın, İngiltere’de strelin patladı, nereden nereye geldi. Avrupa ülkeleri bu kışı nasıl atlatacağız diye düşünüyorlar. Ama Türkiye’nin böyle bir sorunu, derdi yok. Enerji tasarrufu çağrılarını eminim siz de takip ediyorsunuz, parlamentoda yorgan, battaniye dağıtıyorlar. Gereğini de sizler en güzel şekilde yapacaksınız.”

Erdoğan daha sonra Türkiye’de işlerin nasıl iyi olduğunu, ekonomi modelinin katkısıyla bu süreçten güçlenerek çıkılacağını anlattı. Yine otobanların tıklım tıklım olduğunu, TIR’ların, otomobillerin, kamyonların nasıl çalıştığını anlattı, “Mandacı iktisatçılar” dediği ekonomi uzmanlarının hiçbir geçerliliği kalmamış eski modellerine itibar etmediğini söyledi. Maliyetleri karşılayamadıkları için birçok aile çiftçiliği bırakıyor ama Erdoğan, tarımda nasıl yüksek alım fiyatları açıkladığını anlattı, maaş zamlarıyla, sosyal desteklerle topluma sahip çıktıklarını iddia etti.