Yüzleşince fikir değiştirdi

Yüzleşince fikir değiştirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Expo 2022 açılış programında, krediye ulaşım konusunda yaptığı açıklamalardan çark etti. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Expo 2022 açılış programında, krediye ulaşım konusunda yaptığı açıklamalardan çark etti. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, yaptığı konuşmada krediye ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntılardan söz ederek, “Kredi maliyetlerinin ucuzlamasını savunmaya devam edeceğiz ancak son aylarda krediye erişim noktasında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunun yanında az da olsa verilen kredilerin geri ödeme vadesi çok kısa, sizden özel destek bekliyoruz” dedi.

Daha önce yaptığı açıklamada, sadece bilançosu kötü olan şirketlerin krediye ulaşamadığını savunan Nebati ise bu kez farklı konuştu. MÜSİAD Başkanı Asmalı’nın şikayetini haklı bulan Nebati, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kredilerdeki söylemlerinizi haklı ve doğru kabul ediyoruz. Talepleriniz haklı. Bankalarla yaptığımız toplantılarda bu alandaki sıkıntıların giderilmesi noktasında gerekli düzenlemeleri hızlı bir şekilde yaparak, reel piyasanın önceliklerinin Türkiye’nin önceliği olduğu noktasında hemfikiriz.”