Z KUŞAĞINI İKNA EDECEK LİSTEYİ AÇIKLIYORUM!

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 19, 2021 / 20:57

Önümüzdeki ilk seçimlerde 6 milyon gençten oluşan Z Kuşağı oy kullanacak. Bu gençler, seçimlerde seçmenlerin yüzde 12’sini oluşturacak.

AKP Gençlik Kolları MKYK toplantısında 2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak gençlere yönelik yeni dönemin yol haritası belirleneceği ve AKP’nin genç seçmenlerin aileleriyle bire bir temas kurmayı hedefledikleri ortaya çıktı.

Z Kuşağını anne baba sözü dinleyen bir kuşak olarak görmek konuya ve o gençlere nasıl yabancı olduklarının ispatı niteliğinde.

Z Kuşağını ikna etmek için aileleri ile yapılacak görüşmeyi düşünsenize?

Söyleneceklerden bazısı tarihsel komedi sayfalarına girebilir. “Çocuğunuzu önce güzel güzel bize oy vermeye ikna etmeye çalışın. Yok derse biraz sertleşin. Eğer hala direniyorsa harçlığını keseceğinizi söyleyin. Hala bize oy vermeyeceğini belirtirse dövün!” mü denilecek?!

Hatta çok az da olsa iktidara veya ortağına oy vermeyi düşünen Z Kuşağı üyeleri eminim bu görüşmelerden sonra oy vermeyi düşünmeyi tamamen bırakacaklardır.

Çükü iktidar Z gençlerini, uzun yıllardır belirli gruplardan aldığı ‘ümmet’ ve ‘tarikat’ bağıyla elde ettikleri bavul oyla karıştırıyor. 2021’de geldiğimiz çağın siyasetine de aykırı hareket ettikleri; o çağın artık dışında kaldıklarını bildikleri için söyleyecek sözleri tükendiğinden sertleşmeye başladı.

‘128 Milyar Dolar Nerede’ afişlerinin bile zorla indirildiği bir ortamda Z Kuşağını ikna etmeye çalışmak büyük bir özgüven gerektirse de sonuçları açısından muazzam sonuçları olacak. İktidara ‘sadık nesiller’ hedefleyenlerin, sadıklığa tamamen zıt bir kuşaktan oy isteme çalışması elbette meşakkatli olacaktır. Bu nedenle ben de konuya dahil oluyor, ikna turlarında yer alması gerekenlerin olduğu listemi paylaşıyorum.

İŞTE Z KUŞAĞINI İKNA EDECEK O LİSTE!

Öncelikle Z Kuşağını ikna gruplarına Kürşat Ayvatlıoğlu alınsın. O da Z Kuşağına pudra şekeri ile yapılacak pratik tatlılardan bahsederek söze girebilir. Audi marka milyonluk araba en kısa sürede nasıl alınır, yüzbinlerce dolarlık ev nereden daha uygun fiyata alınırı falan anlatabilir.

Bence Fatih Tezcan da bu ikna gruplarında yer alsın. Kadın nasıl darp edilir, kime ne kadar küfür edilir, Laikliğe saldırmanın dayanılmaz hafifliği falan derken kendinden geçerek konuşup dursun.  

Hatta bu ikna grubuna ‘FETÖ ile ittifak tasfiye içindi’ diyen Emre Cemil Ayvalı da alınsın. Hiçbir şey olmamış/söylememiş gibi medyada nasıl gezilirin ipuçlarını versin.

Eski gençlik kolları başkanı Abdurrahim Boynukalın da bu ikna grubu listesinde olsun. Gazete nasıl basılırı Z Kuşağına itinayla anlatsın.

Hatta eli yükselterek Hamza Yerlikaya’yı da bu listeye almalılar. Sahte diploma ile nasıl iş yapılır, birkaç maaş aynı anda nasıl alınır, uzmanlığınız olmamasına rağmen banka yönetimlerine nasıl giriliri iyice anlatsın Z Kuşağına.

Görevden alınan akademisyen! Sabık İmam Mehmet Boynukalın da bence bu ikna grubunda yer almayı hak ediyor. Z Kuşağı ile İstanbul Sözleşmesinin zararlarını, eşcinselliğin nasıl sapkın bir şey olduğunu geniş geniş konuşsun.

Kayseri Belediyesi Personeli Hakan Tek, direk bu listeye alınmalı. Maserati’ye nasıl binilir, dolar hangi çantada, avro hangi cüzdanda taşınır hepsini itinayla anlatsın Z Kuşağına.

Üç kızının, iki damadının ve bir yeğeninin üniversitede öğretim görevlisi yapan Prof. Süleyman Baykal da bu listede yerini alarak Z Kuşağına akrabaların nasıl ve hangi yöntemlerle işe alınabileceğini öğretmeli.

Cübbeli Ahmet Hoca (Ahmet Mahmut Ünlü) mutlaka ama mutlaka bu listede joker olarak bulunmalı. O gerisini halleder zaten.

Listenin medya iletişimi Yeni Akit’e ait olmalı. Akit mutlaka Z Kuşağına Netflix’in nasıl ahlakımızı bozduğunu manşet manşet vermeli.

Z Kuşağı bu listeyle ikna edilemezse tövbe daha da kimse ikna edemez!

NE ANNENİN NE DE İKTİDARIN GÜDÜMLÜ TERLİĞİ

Kendilerini gerçekleştirebilecekleri bir dünya isteyen, beklemeye/yavaşlamaya dahi tahammülleri olmayan bu çocukları hangi annenin ya da iktidarın “güdümlü terliği” disiplin altına sokabilir?!

Z Kuşağı Birbirlerini inancına, kimliğine, cinsiyetine, görüşlerine, ırkına, tercihlerine göre değil;  ortak yanlarına, özgürlüklerine ve duygularına göre değerlendiren bir kuşak.

Bu ikna turları Z Kuşağı gençlerini ‘itaatkar boomerlarla’ karıştırmak anlamına gelir ki aman diyim!

Önyargıları yıkmış; din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel tercih ve yönelimle zerrece ilgilenmeyen Z kuşağı seçime doğru iktidara oy vermeyeceklerini açıklayınca bu defa da “Z Kuşağı kapatılmalıdır” mı denilecek?

Gerçekte Z kuşağı ailelerini etkiliyor; aileleri Z Kuşağını değil. Tam tersi şekilde; Z Kuşağının anne ve babalarının oylarına talipseniz Z Kuşağı ile görüşmeniz gerek. Z kuşağının oylarına talipseniz onlarla görüşemezsiniz, çünkü onlar sizi izliyor zaten.

Uşak olan değil; kuşak olan gençler anne babalarını değiştirecek. Anne ve babalar onları değil…

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top