Zam yapın yoksa şikâyet bitmez

Zam yapın yoksa şikâyet bitmez
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yüzde 40’lık zamdan memnun kalmadıklarını söyledi, istedikleri oranda zam yapılırsa müşterilerin şikâyetlerinin biteceğini belirtti. Giderlerinin yüzde 100 arttığını...

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yüzde 40’lık zamdan memnun kalmadıklarını söyledi, istedikleri oranda zam yapılırsa müşterilerin şikâyetlerinin biteceğini belirtti. Giderlerinin yüzde 100 arttığını belirterek TÜİK’in enflasyon verilerine inanmadığını da ortaya koyan Aksu, taksicileri yaptırım-ceza yetkisinin de kendilerine verilmesini istedi.

İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan yüzde 40’lık zammın ardından taksi açılış ücreti 9,80 lira, indi-bindi ücreti ise 28 lira olmuştu.

TAKSİCİNİN YAPTIKLARINA HAK VERDİ
DHA’nın aktardığına göre, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yapılan zammın yeterli olmadığını belirtirken zam gelmezse taksicilerin tavrından yakınan müşterilerin şikâyetlerinin devam edeceğini ima etti: “Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikâyeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz.”

150 BİN ŞİKÂYETİ ÇOK BULMADI
Günde 1,5 milyona yakın yolcu taşıdıklarını dile getiren Aksu şöyle dedi:
“Yılda 530 milyona yakın yolcu taşımış oluyoruz ve gelen şikâyet sayısı 150 bin, neredeyse yüzde 1 bile değil. İstanbul halkı bizim velinimetimiz. Biz de en az şekilde şikâyet gelsin, hiç gelmesin istiyoruz. Biz hem hükümetimizden hem de belediyemizden esnaf odamıza yetki verilmesini istiyoruz. Hem denetim, hem yaptırım yetkisini istiyoruz. Bu yetkiler verilirse 3 ay süre verilsin, bir tane yolcumuz taksiden şikâyetçi olamaz. Caydırıcı cezalar olacak ve bunu yapan şoför kesinlikle bu suçu işlemeye cesaret edemeyecek.”

Aksu, “Giderlerimiz yüzde 100 oranında arttı ama gelirimize yüzde 40 oranında zam yapıldı. Bu yeterli değil. Biz giderlerimize ne kadar zam yapıldıysa gelirimize de aynı oranda tarifemiz iyileşsin istiyoruz” dedi.