Zaman aşımına uğrayan hesaplarda süre uzatıldı

Zaman aşımına uğrayan hesaplarda süre uzatıldı
Koronavirüs salgını sürecinde alınan önlemler nedeniyle, 2019 yılı itibarıyla zaman aşımına uğrayan mevduatlar için son başvuru tarihi 15 Haziran’dan 15 Eylül’e uzatıldı.Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan...

Koronavirüs salgını sürecinde alınan önlemler nedeniyle, 2019 yılı itibarıyla zaman aşımına uğrayan mevduatlar için son başvuru tarihi 15 Haziran’dan 15 Eylül’e uzatıldı.
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararına göre, 2019 yılı itibarıyla zaman aşımına uğrayan mevduat için son başvuru tarihi 15 Haziran’dan 15 Eylül’e uzatıldı. Bankada 10 yıl boyunca herhangi bir işlem yapılmayan hesaplardaki mevduatlar zaman aşımına uğrayarak TMSF’ye aktarılıyor.
Karara göre mirasçılar ve hak sahiplerince aranmayan 2019 yılına ilişkin tutarlar, 30 Eylül’e kadar TMSF’ye devredilecek.
“Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin” 8 inci maddesine göre, bankalardaki her türlü mevduatlar; hak sahibinin en son talebi, işlemi veya herhangi bir şekilde yazılı bir talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmazlar ise zaman aşımına uğruyor.