Zamanlama manidar

Zamanlama manidar
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yaptıkları yazılı açıklamayla partileri hakkında kapatma davası açılmasına tepki gösterdi.Açıklamada, MHP’nin bugün yapılacak 13. Olağan Büyük Kurultayı’na göndermede...

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, yaptıkları yazılı açıklamayla partileri hakkında kapatma davası açılmasına tepki gösterdi.
Açıklamada, MHP’nin bugün yapılacak 13. Olağan Büyük Kurultayı’na göndermede bulunularak, “AKP, kapatma davası ile yargı üzerinden MHP’ye bir kongre hediyesi vermiş, savcılar siyasi talimatla hareket etmiştir” görüşüne yer verdi.
Buldan ve Sancar’ın açıklamasında Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüldüğü gün, partileri hakkında kapatma davası açıldığı anımsatıldı. AK Parti’nin yargıyı, “Siyaseti dizayn etmek için bir sopa olarak kullandığı” belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Partimize yönelik kapatma davası, ülke demokrasisine ve hukukuna ağır bir darbedir. Bu iktidar, darbeci bir yönetim olarak tarihe adını yazdırmıştır.”