Zamanlamayı PROSEDÜRE BAĞLADI

Zamanlamayı  PROSEDÜRE BAĞLADI
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 4 Haziran’da yaşanan vekilliklerin düşürülmesi olayıyla ilgili ilk açıklamayı dün yaptı. Vekilliklerin düşürülmesine yapılan itirazların, Anayasa ve içtüzüğe göre...

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 4 Haziran’da yaşanan vekilliklerin düşürülmesi olayıyla ilgili ilk açıklamayı dün yaptı. Vekilliklerin düşürülmesine yapılan itirazların, Anayasa ve içtüzüğe göre temelsiz olduğunu ifade eden Şentop, “Anayasa ve içtüzük hükümlerinin uygulanmamasına yönelik bir talep mahiyetinde olduğunu görüyor ve bundan üzüntü duyuyorum. 26. Dönemde 8 milletvekilliği kesin hüküm sebebiyle düşürülmüşken, bugün Anayasa ve İçtüzük hükümlerine göre bir hareket yapıldığında, kalkıp bunun arkasında başka şeyler aramak bence tamamen bir hukuk cehaletidir. Herkes Anayasayı ve İçtüzüğü okusun. Anayasa ve İçtüzük kitabı sağa sola göstermek, basın önünde poz vermek, sağa sola atmak için kullanılan bir materyal değil, okumak, anlamak için vardır” diye konuştu.
CHP MAKAMINA YÜRÜMÜŞTÜ
Önceki gün CHP Grup Başkanvekilleri ve partili milletvekilleri, topluca Genel Kurul’dan çıkarak, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un makamına yürümüştü.