Zamlar geri alınsın

Zamlar geri alınsın
CHP, fahiş elektrik zamlarına tepki göstermek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı ve iktidara “zamları geri çekin” çağrısında bulundu.İstanbul’da partisi adına konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,...

CHP, fahiş elektrik zamlarına tepki göstermek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaptı ve iktidara “zamları geri çekin” çağrısında bulundu.

İstanbul’da partisi adına konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Saray iktidarı tarife oyunlarıyla kendi yaptığı zamların üstünü örtmeye çalışıyor. Önümüzdeki günlerde İstanbul’da zam müzesi açacağız. Biz vatandaşımızın bu derdinin sağır olan kulaklar duyuncaya kadar 7/24 çalışacağız. Vatandaşı karanlıkta bırakıp soğukta donduran bu zihniyete sandıkta asıl faturayı keseceğiz” dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığınca, elektrik zamlarına ilişkin, Ulus’taki Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yapıldı. Ankara’daki açıklamada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bugün, Türkiye genelinde 81 ilde tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet tarihinin en büyük zamlarını geri alması için çağrı yapıyoruz. ‘Artık yeter’ dedik. Yüzde 127’ye varan fahiş elektrik zamlarını derhal geri çekin” ifadesini kullandı. Enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirten Akın, “İktidar, elektrikte formül aramayı bıraksın. Formül çok açık, net ortadadır. Bu fahiş zamları geri çekin” diye konuştu.

DENİZ YÜCEL: VATANDAŞI FATURALAR İLE ÇARPTILAR
İzmir’de basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de elektrikten doğal gaza, akaryakıttan köprü geçiş ücretlerine, harçlardan vergilere kadar her şeye durmaksızın zam yapıldığını belirterek, “Saray iktidarı zam yapmaya doymuyor. Zamlı elektrik faturaları ile vatandaşı çarptılar. Elektrik ve doğal gazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir” ifadelerini kullandı.