Zararına su kararı tamamen yasa dışı

Zararına su kararı tamamen yasa dışı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bu indirim uygulandığı takdirde ASKİ'nin su geliriyle personel maaşlarını ödeyemeyeceğiz. Hiç yatırım yapamayacağız, elektrik giderini karşılayamayacağız" dedi.Ankara...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Bu indirim uygulandığı takdirde ASKİ'nin su geliriyle personel maaşlarını ödeyemeyeceğiz. Hiç yatırım yapamayacağız, elektrik giderini karşılayamayacağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediye meclisinde AKP-MHP oylarıyla alınan su tarifelerinde indirim kararı uygulandığı takdirde ASKİ'nin su geliriyle personel maaşlarını ödeyemeyeceğini belirterek, "Hiç yatırım yapamayacağız, elektrik giderini karşılayamayacağız" ifadesini kullandı.

ABB suyu maliyetinin yarısına Ankaralılara ulaştırıyordu, ayrıca düşük gelirli ailelere ve öğrencilere su için özel uygulamalar yapılıyor, ödeme güçlüğü çekenlere askıda fatura kampanyası ile destek sağlıyordu. Ancak belediye meclisinde çoğunluğu sağlayan AKP-MHP oylarıyla su tamamen zararına satılacak şekilde yeni tarife belirlendi, karar belediye tarafından yargıya taşındı. Mansur Yavaş, Nisan 2019'dan bu yana ASKİ'ye maliyet açısından elektriğin yüzde 206, mazotun yüzde 190 ve asgari ücretin yüzde 81 zamlandığını anımsatarak şunları kaydetti:

"Su gelirleri daha da azalsın, yüzde 50 düşsün isteniyor ama personele 2 milyar ödememiz gerekecek. Yatırım giderleri 5,5 milyar lira ve bunun içerisine Polatlı'ya getirilen su dahildir. Ayrıca elektriğe de 5 milyar lira para ödememiz gerekecek. Elektriğin parasını ödeyemezseniz Ankara halkına su veremezsiniz. Bu indirim uygulandığı takdirde ASKİ'nin su geliriyle personel maaşlarını ödeyemeyeceğiz. Hiç yatırım yapamayacağız, elektrik giderini karşılayamayacağız. Ayrıca vergi, Sosyal Güvenlik Kurumu ve hukuk gibi zorunlu giderleri ödeyemeyeceğiz." Konuyu yargıya taşıdıklarını hatırlatan Yavaş, "Tamamen yasa dışı olan bu kararın mutlaka mahkemeden döneceğine inanıyorum. Çünkü Büyükşehir Belediye Meclisinin böyle basit bir önergeyle fiyatları indirme yetkisi yoktur." görüşünü dile getirdi.