Zelenski ambargo istiyor

Zelenski ambargo istiyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’dan ayrılan küresel şirketleri ülkesine davet ederken Rusya’ya karşı “azami yaptırım” uygulanmasını istedi.Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF),...

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya’dan ayrılan küresel şirketleri ülkesine davet ederken Rusya’ya karşı “azami yaptırım” uygulanmasını istedi.

Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF), özel oturumda video konferans yoluyla katılımcılara hitap eden Zelenski, Rusya’ya karşı yaptırımların yetersiz olduğunu vurguladı. Rusya ile ticaret yapılmaması çağrısında bulunan Zelenski, Rus petrolü, bankaları ve bilişim sektörüne karşı “azami yaptırımlar” uygulanmasını istedi.

Kiev, geçen hafta Rus kuvvetlerinin, Ukraynalı askerlerin bulunduğu bir eğitim üssündeki bir kışlayı vurması sonucu 87 askerin öldüğünü ve bunun Ukrayna savaşının tek bir saldırıdan kaynaklanan en büyük askeri kaybı olduğunu açıkladı.

Zelenski de Davos’taki konuşmasında, “Desna’daki çalışmayı tamamladık. Desna’da molozların altında 87 can kaybı vardı. Seksen yedi ceset” dedi.