Zelenski Beyaz Saray’da

Zelenski Beyaz Saray’da
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, 24 Şubat’ta Rusya’nın ülkesini işgal etmesi sonrasındaki ilk yurt dışı ziyaretini dün Washington’a yaptı.Zelenski’yi taşıyan uçak Washington DC’de bulunan Joint Base Anderews...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, 24 Şubat’ta Rusya’nın ülkesini işgal etmesi sonrasındaki ilk yurt dışı ziyaretini dün Washington’a yaptı.

Zelenski’yi taşıyan uçak Washington DC’de bulunan Joint Base Anderews Askeri Havaalanı’na indi. Zelenski’yi, dün Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden karşıladı.

Zelenski, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ziyaretin amacının Ukrayna’nın “dayanıklılığını ve savunma kabiliyetlerini güçlendirmek”; Başkan Joe Biden ile ABD ve ülkesi arasındaki işbirliğini ele almak olduğunu kaydetti.



Hassas ziyaret, hem Rusya hem de Ukrayna tarafında on binlerce kişinin ölümüne, yaralamasına ve Ukraynalı sivillerin hayatlarının alt üst olmasına yol açan savaşın onuncu ayında yapılıyor.

Ziyaret aynı zamanda ABD Kongresi’nin Ukrayna’ya 45 milyar dolarlık acil yardım programını içeren harcama paketini oylamaya ve ABD Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemi göndermeye hazırlandığı döneme denk geliyor.

KREMLİN: ÇATIŞMA DERİNLEŞECEK
Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere, Batı’dan Ukrayna’ya silah tedariğinin çatışmanın “derinleşmesine” yol açacağını ve Ukrayna’yı daha zor durumda bırakacağını söyleyerek, Kiev’i uyardı.