Zelenski, Biden ile bir araya geldi

Zelenski, Biden ile bir araya geldi
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, G7 Zirvesi kapsamında bulunduğu Japonya’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.Görüşmeye ilişkin resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenski, “Joseph Biden, liderliğiniz...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, G7 Zirvesi kapsamında bulunduğu Japonya’da ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenski, “Joseph Biden, liderliğiniz için, silahlar için, pilotları eğitme kararınız için teşekkür ederim. İnanıyorum ki ortak özgürlüğümüzün kanatları, hiç şüphesiz dünyanın en güçlü kanatları olacaktır” dedi.

 Zelenski, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile de görüştü.

Görüşmeye ilişkin resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenski, “Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol ile bir görüşme gerçekleştirdim. Cephedeki durum ve ülkemiz tarafından gerçekleştirilen geniş çaplı saldırının püskürtülmesindeki ilerleme hakkında konuştuk. Ukrayna heyetinin Kore Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği son ziyareti ele aldık. Ukrayna First Lady'si tarafından sunulan projelere gösterilen ilgi için müteşekkirim. Ülkemize sağladığınız insani ve ölümcül olmayan yardımlar, özellikle de mayın temizleme araçları ve koruyucu ekipmanlar için teşekkür ederim” dedi. (DHA)