Zelenski, Buça’dan seslendi: Bu bir soykırım

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 5, 2022 / 05:53

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rus güçlerinin sivil katliamı yapmakla suçlandığı Buça’yı ziyaret etti.

Ukrayna’da Kiev bölgesinde işlenen vahşet cezalandırılıncaya kadar durup dinlenmeyeceklerini belirten Zelenski, “Ukrayna’da yaptıklarını görünce Rusya ile müzakere yürütmek çok zor” dedi. Zelenski, müzakereleri uzatmanın Rusya’nın aleyhine sonuçlanacağını da sözlerine ekledi.

Rus askerlerinden 1 Nisan’da kurtarılan, Kiev yakınlarındaki Buça şehrindeki yıkık binalar ve ceset dolu sokaklar burada yaşanan savaşın şiddetini bir kez daha ortaya koydu.

Sokaklarda 410 ceset

Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinde 410 sivilin cesedinin bulunduğunu bildirdi.

Venediktova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusundan kurtarılan Kiev bölgesinin her karışında arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu çalışmalarda adli müfettişler, patlayıcı madde ve kinoloji uzmanları, adli tıp uzmanları, doktorlar ve kurtarma ekiplerinin de yer aldığını kaydetti.

Kiev yakınlarındaki kurtarılan yerleşim alanlarında 410 sivilin cesedinin bulunduğunu kaydeden Venediktova, “Kiev bölgesinin kurtarılmış topraklarında, Rusya’nın acımasız savaş suçlarının çok önemli kanıtları var. Burası, bizim topraklarımızda onu organize edenleri cezalandırmak için belgelenmesi gereken bir cehennemdir.” değerlendirmesinde bulundu. Venediktova, olayın tanıkları ve mağdurlarının tespitine yönelik çalışmaların yanı sıra bu facianın foto ve video kanıtlarının toplanmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü vurguladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top