Zelenski: Egemenliğimizden taviz vermemizi istiyorlar

Zelenski: Egemenliğimizden taviz vermemizi istiyorlar
Rusya’nın işgaline karşı direnen Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, bazı liderlerin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imajını kurtarmak için kendisinden egemenliklerinden taviz vermelerini istediğini açıkladı....

Rusya’nın işgaline karşı direnen Ukrayna’nın Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, bazı liderlerin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imajını kurtarmak için kendisinden egemenliklerinden taviz vermelerini istediğini açıkladı. Zelenski, bu konuda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u suçlarken Paris yönetimi bunun doğru olmadığını savundu.
Zelenski, İtalya’nın Rai 1 televizyon kanalına verdiği röportajında, Macron’un savaştan sonra iki tarafın da aşağılanmaması ve Rusya için çıkış yolu bulma konusundaki açıklamalarını değerlendirdi.
AA’nın haberine göre, Rusya için bir çıkış yolu aramaya gerek olmadığını vurgulayan Zelenski, “Sayın Macron bunu boşuna yapıyor. Rusya istemediği ve kendisine ihtiyacı olduğunu anlamadığı sürece savaşı durdurmak için hiçbir şey yapmayacak, hiçbir çıkış yolu aramayacaktır” dedi.

SONUÇ ELDE ETMEK İSTEDİ AMA…
Zelenski, “Ben kendisinin (Fransa Cumhurbaşkanı Macron) arabuluculukta bazı sonuçlar elde etmek istediğini biliyorum ama bulamadı. Ve bizim tarafımızdan değil, Rusya’dan” açıklamasını yaptı.
Rusya Devlet Başkanı Putin’in imajını kurtarmak için egemenliklerinden taviz vermeyeceklerine dikkati çeken Zelenski, “Bana Başkan Putin’in ‘imajını’ kurtarmak için egemenliğimizin taviziyle ilgili bazı şeyler önermek bazı liderler açısından pek doğru değil” ifadelerini kullandı.

PAPA’NIN EYLEMİ DE KABUL EDİLEMEZ
Papa Franciscus’un, Ukrayna ve Rusya bayraklarıyla başlattığı “uzlaşma” eyleminin kendileri için kabul edilemez olduğunu da kaydeden Zelenski, şunları söyledi:
“Rusya bayrağı, bu bizi öldüren ve öldürmeye devam eden bayraktır. Şu anda bizim için Rus bayrağı tek şeyi ifade ediyor o da ilhak. Rusya’nın bizden dilemesi gereken özür boyutunu hesap edemiyorum. Papa, iki bayrakla eylem yapmayı önerdiğinde bizim için zor oldu.”

PARİS, ZELENSKİ’NİN İDDİASINI REDDETTİ
Paris yönetimi ise Zelenski’nin “Rusya’ya tavizler verilmelerinin istendiği” yönündeki iddiasını reddetti. Fransız basınının Elysee Sarayı’na dayandırdığı habere göre Macron, Zelenski’nin bilgisi olmadan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna hakkında görüşmedi.
Macron’un, Zelenski’nin iddiasının aksine Rusya’ya tavizler verilmesini istemediği ve Ruslarla müzakere şartlarını belirlemenin her zaman Ukraynalılara ait olduğunu söylediği ifade edildi.