Zelenski: Kimyasal tesisi bombalamak çılgınlık

Zelenski: Kimyasal tesisi bombalamak çılgınlık
Rusya ordusu, önceki gece Ukrayna’nın doğusundaki Severodonetsk’te düzenlediği hava saldırısında şehirdeki bir kimyasal tesisin içindeki nitrik asit deposunu vurdu.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, televizyondan canlı...

Rusya ordusu, önceki gece Ukrayna’nın doğusundaki Severodonetsk’te düzenlediği hava saldırısında şehirdeki bir kimyasal tesisin içindeki nitrik asit deposunu vurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, televizyondan canlı yayımlanan konuşmasında, “Severodonetsk’te yapılan kimyasal üretimin boyutlarını düşünecek olursak Rus ordusunun bölgeye saldırısı ve özellikle havadan yaptığı bombardıman tam anlamıyla çılgınlık” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Severodonetsk’teki durumun çok zor olduğunu söyleyen Zelenskiy, diğer yandan Ukrayna’daki durumu değerlendirmek için yalnızca çatışmaların yoğun olduğu yerlere değil, ön cephenin tamamına bakmak gerektiğini söyledi.

Luhansk Valisi Serhiy Haidai, Rus birliklerin kentin yüzde 70’ini kontrol altına aldığını açıkladı.Vali Haidai Severodonetsk halkına, evlerinde ve sığınaklarda kalma çağrısı yaptı, zehirli dumanlar nedeniyle maske takmalarını önerdi.

ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Araştırmaları Enstitüsü, “Putin, sembolik de olsa zafer elde etmek istiyor ve bu yüzden ordunun büyük kısmını Ukrayna’nın doğusuna yönlendiriyor ve diğer bölgelerde zayıf kalıyor. Ukrayna ordusu da Herson gibi şehirlerde bu durumdan yararlanmaya çalışıyor” değerlendirmesini yaptı.