Zelenski: Savaş, Kiev kazanınca biter

Zelenski: Savaş, Kiev kazanınca biter
Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, ülkesinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanmasının 31. yıl dönümünün Rus işgali gölgesinde kutlanmasıyla ilgili olarak, “Savaş artık barış...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, ülkesinin Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nden bağımsızlığını kazanmasının 31. yıl dönümünün Rus işgali gölgesinde kutlanmasıyla ilgili olarak, “Savaş artık barış olduğunda değil, Kiev kazandığında bitecek” dedi.

Ülkesinin Bağımsızlık Günü ve savaşın 6. ayına girmesi sebebiyle bir konuşma yapan Zelenski, “Rus teröristlerle hiç taviz vermeden sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Zelenski, “Bizim için savaş ne zaman bitecek? Eskiden barış olduğunda derdik. Şimdi ise zafer geldiğinde diyoruz” diye konuştu.

Ukrayna’nın 24 Şubat’ta başlayan Rus işgaliyle “tekrar doğduğunu” söyleyen Zelenski, Kiev’in merkezindeki anıtın önünde yaptığı önceden kaydedilmiş konuşmada, “6 aydır savaşıyoruz. Zor ama yumruğumuzu sıktık. Kaderimiz için savaşıyoruz” dedi.

Zelenski, Ukrayna’nın Kırım’ı ve işgal altındaki diğer bölgeleri de geri alacağını ifade etti.