Zelenski, sesine ses bekliyor: “Şehirde gıda ve su kalmadı”

Zelenski, sesine ses bekliyor: “Şehirde gıda ve su kalmadı”
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya’ya karşı daha fazla yaptırım uygulanmasını istediği Kanada Parlamentosu’nda yaptığı konuşmasında milletvekillerince ayakta alkışlandı.Savaşta çok sayıda sivilin hayatını...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rusya’ya karşı daha fazla yaptırım uygulanmasını istediği Kanada Parlamentosu’nda yaptığı konuşmasında milletvekillerince ayakta alkışlandı.

Savaşta çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini anımsatan Zelenski, özetle şunları söyledi:

“Şehirde, gıda, su kalmamış durumda. Her gün şunu düşünün, burada kaç kişini öldüğüne dair haberler alıyorsunuz. Kadınlar, çocuklar hayatlarını kaybediyor.  Şu anda 97 çocuk hayatını kaybetti. Bunu görmemiz lazım. Bir sonraki bomba nereye düşecek bunu hesaplamak zorundayız.

Harkiv’de özgürlük meydanımız var. Babi Yar var. Soykırım kurbanları burada gömülü. Ruslar orayı da bombaladı. Şunu hayal edin. Kanada tesisleri bombalansa ne olurdu; Kanada binaları vurulsa, anıtları vurulsa neler hissederdiniz?”

NATO GERÇEĞİNİ KABULLENDİK
Londra’da düzenlenen Ortak Sefer Gücü (JEF) Toplantısı’na da katılan Zelenski, Avrupalı liderlere seslendi. Zelenski, NATO’ya üye olmayacağının Ukrayna’nın kabullenmesi gereken bir gerçeklik olduğunu belirterek, “NATO’ya üye olmayacağımızı duyduk. Gerçek bu. Bunu kabullenmemiz gerek” ifadelerini kullandı.