Zelenski: Zevk için işkence yaptılar

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 6, 2022 / 05:52

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, dün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Ukrayna konusunda yapılan olağanüstü oturumuna video konferans aracılığıyla katıldı. Zelenski, Rus askerlerin sadece zevk için insanlara işkence yaptığını, tankla ezdiklerini öne sürdü.

VOA’nın haberine göre Zelenski, 15 üyeli konseye hitaben yaptığı 16 dakika süren konuşmasında, BM Güvenlik Konseyi üyesi olan Rusya’nın elindeki “veto” hakkını bir ölüm silahına dönüştürdüğünü söyledi.

Zelenski, Rusya’nın ülkesinde yaptıklarının IŞİD teröründen farklı olmadığını belirterek BM Güvenlik Konseyi’ni derhal harekete geçmeye davet etti. BM Güvenlik Konseyi’nin yapısını eleştiren Zelenski, Buça’da Rus askerlerinin Ukrayna halkına yaptığı katliamdan örnekler verdi. Zelenski, 15 üyeli konsey üyelerine Buça’da yaşanan katliamla ilgili bir de video izletti.

Zelenski, “Rus ordusu ve onlara emir verenler, savaş suçlarından dolayı derhal adalete teslim edilmelidir. Ukrayna’da, suç emri veren ve halkımızı öldürerek suç işleyen herkes, Nürnberg mahkemeleri gibi olması gereken mahkeme önüne çıkarılmalıdır” dedi.

Zelenski, ülkesinde yapılan katliamlarla ilgili ellerinde kesin kanıtlar olduğunu, uydu görüntülerin de olduğunu belirterek Rusya’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

İŞKENCE YAPTILAR, TANKLA EZDİLER
Zelenski, “Buça’dan yeni döndüm. Kadınlar evlerinin önünde öldürüldü. Siviller işkence gördükten sonra kurşuna dizilerek öldürüldü. Yolun ortasında arabalarında olan siviller tanklar tarafından ezilerek öldürüldü. Sadece zevk için insanların uzuvlarını kestiler, boğazlarını kestiler, kadınlar çocuklarının gözleri önünde tecavüze uğradı ve öldürüldü” dedi.

BUÇA’DA 300’DEN FAZLA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Zelenski, Rusya’nın haftalarca elinde tuttuğu ve geçen günlerde çekildiği Buça kasabasında Rus askerinin 300’den fazla sivili öldürdüğünü ve işkence ettiğini söyledi. Sosyal medya hesabından bir video açıklama yayımlayan Zelenski, Borodyanka ve Rus işgalinden kurtarılan diğer şehirlerde ölü sayısının daha da fazla olabileceğini belirtti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top