ZENGİNLER DAHA ZENGİN; FAKİRLER DAHA FAKİR !

ZENGİNLER DAHA ZENGİN; FAKİRLER DAHA FAKİR !
Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayısının en çok olduğu ülke olan ABD, işsizlik ve eşitsizlik artışında da zirvede yer alıyor. Ülkede 47 milyon kişi işsiz kalırken, Amazon’un patronu Jeff Bezos servetini 46,4...

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayısının en çok olduğu ülke olan ABD, işsizlik ve eşitsizlik artışında da zirvede yer alıyor. Ülkede 47 milyon kişi işsiz kalırken, Amazon’un patronu Jeff Bezos servetini 46,4 milyar dolar artırarak 161 milyar dolara yükseltti.

ABD salgında sadece vaka ve ölüm sayılarıyla değil, işsizlik ve eşitsizlikte de dünyaya fark attı. Ülkede son 14 haftada 47 milyon kişi işsizlik maaşı başvurusunda bulunurken, en zengin 10 kişinin serveti yıl başından bu yana 59,2 milyar dolar arttı.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) para musluklarını sonuna kadar açması işsizlikteki patlamayı durdurmazken, hisse senedi piyasalarındaki yükseliş üzerinden zenginlerin servetlerine servet katmasını sağladı. ABD, hem işsizlik artışında hem de en zengin kişinin servet artışında rekor kırmış oldu. ABD’de son dönemde vaka sayılarının tekrar tırmanışa geçmesi ekonomide toparlanma umutlarını azaltırken, istihdam ve işsizlik sayılarına ilişkin beklentiler de kötüleşiyor.