‘Zenginlikle şımarmayacak bir milletiz’

‘Zenginlikle şımarmayacak bir milletiz’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılda 5 bin 500 kişinin katıldığı terör örgütü PKK'ya geçen yıl 53, bu yıl şu ana kadar 39 kişi katıldığını söyledi. Soylu, Kocaeli Kongre Merkezi bahçesinde il emniyet müdürlüğüne...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılda 5 bin 500 kişinin katıldığı terör örgütü PKK'ya geçen yıl 53, bu yıl şu ana kadar 39 kişi katıldığını söyledi. Soylu, Kocaeli Kongre Merkezi bahçesinde il emniyet müdürlüğüne tahsis edilen yeni araçların hizmete alınması töreninde de konuştu:

  • 1,5 ay önce sel ve yangın afetleri yaşandı, el birliğiyle vatandaşların yaraları sarıldı. Avrupa ise hala karşı karşıya kaldığı sel felaketinin yaralarını saramadı.
  • Türkiye herkesi imrendirecek sanayi tesislerine sahip. Marmaray'dan Avrasya'ya kadar yer altı tünellerimiz var. Avrupa'nın yapamadığı havalimanlarını 3-4 yılda çok rahat bir şekilde yapabilecek kabiliyetimiz ve irademiz var.
  • Biz zenginlikle şımarmayacak bir milletiz. Bu dünyanın bir sınav dünyası olduğunu hepimiz en güzel şekilde biliyoruz. Ne yapmalıyız? Sınırımızın hemen ötesinde insanları ölüme terk edip, burada rahat rahat gülüp oynamalı mıyız? Yeryüzünün adaleti var da Cenab-ı Allah'ın adaleti yok mu? Esas adalet, Cenab-ı Allah'ın adaleti.