Zeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi

Zeytinlikleri maden aramasına açan madde geri çekildi
AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu torba yasa teklifinde yer alan zeytinliklerin madenciliğe açıklamasına ilişkin madde geri çekildi. Yasa teklifinin Meclis Sanayi Komisyonundaki görüşmelerinde zeytinliklere ilişkin 1’inci maddesinin...

AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu torba yasa teklifinde yer alan zeytinliklerin madenciliğe açıklamasına ilişkin madde geri çekildi. Yasa teklifinin Meclis Sanayi Komisyonundaki görüşmelerinde zeytinliklere ilişkin 1’inci maddesinin tekliften çıkarılması için önerge verildi. Önergenin gerekçesinde daha sonra değerlendirilmek üzere maddenin geri çekildiği belirtildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Zeytinliklerle ilgili maddeyi çekmeyi öneriyorum ama gelecekte enerji ile ilgili bir kriz olursa vebali boynunuzadır” dedi.

Yasa teklifinin görüşmeleri öncesinde muhalefet partileri Meclis Dikmen kapıda sivil toplum örgütleri, Akbelen Ormanı için direnen İkizköylülerin de katıldığı basın toplantısı yaptılar, toplanan 600 bin imzayı getirdiler. Zeytinliklerin maden faaliyetlerine açılmasına sloganlar ile tepki göstererek, “Zeytin için adalet” pankartı ile basın bildirisi okudular.

Meclisteki Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Maden Kanunu’na geçici madde eklenerek zeytinlikler madencilik faaliyetine açılıyordu.