Zil çaldı ama uzaktan

Zil çaldı ama uzaktan
Yeni eğitim - öğretim yılı uzaktan eğitimle bugün başladı. Evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrenciler için okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları oluşturulacağı açıklandı.18 Eylül’e kadar sürecek...

Yeni eğitim - öğretim yılı uzaktan eğitimle bugün başladı. Evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrenciler için okul ve kurumlarda EBA Destek Noktası alanları oluşturulacağı açıklandı.
18 Eylül’e kadar sürecek uzaktan eğitimin ardından 21 Eylül’de, yüz yüze eğitimle ilgili kararla birlikte “aşamalı ve seyreltilmiş” olarak yeni bir planlama doğrultusunda da devam edecek.
Haber Global’de yer alan habere göre, Koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan yürütülecek, yeni eğitim dönemi sabah 09’da okullarda istiklal marşının okunması ve okul zillerinin çalmasıyla başlayacak. 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait anahtar becerilere yönelik eğitim programı uygulanacak.
Öğretmenler, EBA canlı ders uygulaması aracılığıyla öğrencilerle her gün canlı ders yapabilecek. Bu uygulamanın dışında öğretmenler, tercih ettikleri çevrim içi uygulamalarla canlı ders yapabilecek. Tüm ders kitaplarına EBA’nın websitesinden, çalışma kitaplarına da “uzaktanegitim.meb.gov.tr” internet adresinden erişim sağlanabilecek.
Derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları, TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak.