Barışcan İğrek

Barışcan İğrek

Zirve yarışı kızıştı

Spor Toto Süper Lig heyecanı, 2022 Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen 40 günlük aranın ardından 15. hafta maçları ile yeniden start aldı.

Dünya Kupası arasına girmeden önce kendi evinde ağırladığı Giresunspor’a karşı şok bir mağlubiyet alan Fenerbahçe, Trabzonspor’a konuk oldu.

Bu maça gelene kadar puan cetvelinin zirvesinde bulunan Sarı Lacivertliler, Trabzonspor’a Maxi Gomez ve Trezeguet’in attığı gollerle 2-0 mağlup olarak, şampiyonluk yarışında Giresunspor yenilgisinin ardından ikinci büyük yarayı aldı ve zirveyi Galatasaray’a kaptırdı.

Karşılaşmaya hiçbir şekilde ağırlığını koyamayan bir Fenerbahçe izledik. Hücumda üretkenlikten uzak, savunmada ise rakibe kolay pozisyon veren ve dağınık bir görüntüleri vardı.

İlk yarıda Joshua King’in direkten dönen şutu dışında bir pozisyonlarını hatırlamıyorum. İkinci yarıda ise koca 45 dakikayı pozisyonsuz geçirdiler.

Mevcut kadrodaki Michy Batshuayi, Joshua King ve Serdar Dursun gibi santraforların Fenerbahçe’yi üst düzey hedeflere taşıyabileceğine inanmıyorum.

57.dakikada Crespo’nun kırmızı kart görmesiyle birlikte Fenerbahçe takımının galibiyete olan inancı ortadan kalktı ve kalan dakikalarda 2 gol yiyerek ezeli rakiplerine 2-0 mağlup oldular.

Trabzonspor karşısında Fenerbahçe takımının mücadele gücünü zayıf buldum. Şampiyonluk yarışında dezavantajlı hale gelmemeleri için toparlanmaları gerekiyor.

Galip takıma geçecek olursak…

Fenerbahçe karşısında izlediğimiz Trabzonspor’u kısmen beğendim.

İlk yarıda, tıpkı Fenerbahçe gibi hücumda beklenen üretkenliği ve hareketliliği gösteremeyen bir takım vardı sahada.

İkinci yarıda ise, rakiplerinin eksik kalmasını çok iyi değerlendirdiler. Girdikleri pozisyonları da gole çevirmesini bildiler.

İkinci yarının başlarında Trabzonsporlu Trezeguet’in geliştirip Visca’ya aktardığı, Visca’nın da değerlendiremediği bir pozisyon var. Bu pozisyon da gol olsaydı karşılaşma 3-0’da bitebilirdi.

Edin Visca’nın sakatlığını atlatıp takıma dönmesi çok önemli bir gelişme… Sağ kanatta Visca, sol kanatta Trezeguet… Trabzonspor’un kanat rotasyonu rakiplere korku salacak cinsten!

Fenerbahçe galibiyeti, Trabzonspor’un yeniden şampiyonluk havasına girmesini sağladı. Sadece Trabzonspor’un mu? Tabiki hayır. Bu galibiyetle birlikte Beşiktaş ve Galatasaray’ın da şampiyonluk umudu arttı.

Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinden bağımsız olarak, Beşiktaş ile Galatasaray’ın son durumlarını da değerlendirmek istiyorum.

Sezona Fransız teknik adam Valerien Ismael ile başlayan Beşiktaş, 6.haftadan sonra giderek artan başarısız sonuçlar sonrası duayen teknik adam Şenol Güneş’i takımın başına getirmişti.

Dünya Kupası arasının ardından çıktıkları ilk maçta Gaziantep FK ile karşılaştılar.

Karşılaşma 1-1 sona erdi ve Fenerbahçe’nin kaybettiği haftada, zirveye biraz daha yaklaşma fırsatını tepen Beşiktaş 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Gaziantep deplasmanında son derece etkisiz bir takım vardı sahada. Rakip kaleye yeteri kadar şut atamadılar, pozisyona giremediler, Gedson Fernandes dışında istekli tek bir oyuncu yoktu. Lider Fenerbahçe’nin 3 puan kaybettiği haftada daha istekli olmalıydılar.

Ara transferde, stoper ve ön libero bölgelerine takviye yapılmalı. Aksi takdirde, Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışını son haftaya kadar kovalayabileceğine inanmıyorum. Erken havlu atabilirler.

Beşiktaş ve Başakşehir galibiyetleriyle Dünya Kupası arasına büyük moralle giren Galatasaray, Süper Lig’in 15. haftasında İstanbulspor’u sahasında konuk etti.

İlk yarıda oyunun kontrolü tamamen Galatasaray’ın elindeydi. Topa istedikleri gibi yön verdiler. İkinci yarıda skor avantajının da getirdiği rahatlıkla oyunu biraz rölantiye alınca, son 20 dakikada İstanbulspor ağırlıklı bir maç izledik. Son dakikalarda İstanbulsporun kaçırdığı yüzde yüz gol olabilecek bir pozisyon golle sonuçlansaydı, Galatasaraylı oyuncular kafalarını soyunma odasının duvarlarına vururlardı.

Şans faktörünün de devreye girmesiyle karşılaşmayı 2-1 kazanan Galatasaray liderlik koltuğuna oturdu.

Kaliteli oyunculardan kurulu bir takım Galatasaray. Şampiyonluk yolunda da rüzgarı arkalarına almış vaziyetteler. Şu anda moral üstünlüğü Galatasaray’da.

Şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalayacaklarına inanıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Barışcan İğrek Arşivi