Zirveye çıkmayı seviyor

Zirveye çıkmayı seviyor
GAZETECİ Okan Altan, ralli pilotu Fatih Kara ile birlikte dünyada bir ilke imza atarak, standart bir otomobil ile 8.848 metrelik ‘Everesting’ meydan okuması gerçekleştirdi. Altan ve Kara bu meydan okumayı Türkiye’de üretilen...

GAZETECİ Okan Altan, ralli pilotu Fatih Kara ile birlikte dünyada bir ilke imza atarak, standart bir otomobil ile 8.848 metrelik ‘Everesting’ meydan okuması gerçekleştirdi. Altan ve Kara bu meydan okumayı Türkiye’de üretilen Fiat Egea Cross ile gerçekleştirirken, araca zorlu tırmanışta yine Türkiye’de fabrikası olan Pirelli’nin yeni Cinturato All Season SF2 lastikleri eşlik etti. 29-30 Mayıs tarihlerinde Artvin’deki 1.985 metrelik Genya Dağı’nda gerçekleştirilen test sürüşü zorlu yol, iklim ve coğrafi koşullara rağmen 4 saat 20 dakika 25 saniye 42 saliselik bir sürede tamamlandı.  Okan Altan ve Fatih Kara, Artvin’de bulunan 1.985 metrelik Atabarı Kayak Merkezi’nin üstündeki Genya Dağı’na tek seferde, 5 kez tekrar yaparak tırmanmayı başardı. Araçlar, proje kapsamında 8.848 metrelik Everest Dağı’na eşdeğer yükseklikteki rotayı başarı ile tamamlamış oldu.
SINIRLARI ZORLADIK
Okan Altan, bir otomobille üstündeki lastiklerinin kullanım performans sınırlarını zorlamak için “Everesting” denemesini başlattıklarını belirtirken Pirelli Türkiye CEO›su Gian Paolo Gatti Comini, “Cinturato ailemizin en yeni üyelerinden SF2 All Season lastikler, yıl boyu karşılaşılan her türlü sürüş koşullarında sınıfının en yüksek performansını sergiliyor” dedi. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç ise Egea Cross’un zirveye oynadığını bir kez daha ispatladığını belirterek, “Bu oldukça sert ve kırıcı tırmanış parkurunda Tofaş’ta geliştirilen ve üretilen ilk crossover olan Egea Cross’un dayanıklılığını da bu sayede bir kez daha görmüş olmaktan memnunuz” diye konuştu.

Satılan her 100 otomobilin 13’ü

PİYASAYA sunulduğu 2016 yılından bugüne Türkiye’nin en çok tercih edilen modeli olan Egea Sedan, mayıs ayında 5 bin 250 adet satışla yine zirvede yer alırken, Egea Cross dahil tüm model ailesinin 5 aylık satış rakamı ise 31 bin 615 adet olarak gerçekleşti. Yani 5 ayda satılan her 100 otomobilin 13 tanesi Egea’dan oluştu. Bu yılın başında yenilenen Egea Ailesi’ne dördüncü üye olarak katılan Egea Cross da şimdiden zirveye adını yazdırdı. Mayıs ayında 1636 adetle SUV/CUV segmentinde en çok satan model olan Egea Cross, ilk 5 ayda ise 6 bin 792 adetle 2. sıraya yükseldi.