Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

ZORA SOKULAN TUR KOLAY GELDİ

Galatasaray Fatih Terim’in yanlış oyuncu tercihleri ve Muslera’nın unutulmaz hatası ile tehlikeye attığı turun rövanşında, İskoçya’da St. Johnstone takımına konuk oldu. Herkes Fatih Terim’in ilk 11 tercihinde yaptığı hatalardan ders çıkaracağını düşünürken, aynı hatalar tekrarlandı ve Galatasaray’da diğer oyunculardan biraz daha eşit olan oyunculardan biri olan Arda Turan ilk 11’de yer aldı. Uzun süredir forma şansı bulamayan ve fizik kondisyonu yetersiz olan Feghouli de bir diğer sürprizdi.

Bu sürprizlere rağmen Galatasaray oyuna dominant bir felsefe ile başladı. 5. dk’da Feghouli’nin ceza yayından çektiği şutu kaleci Clark kurtardı. 17. dk’da Arda Turan kısa mesafeden oldukça kötü bir vuruş ile topu kaleciye hediye etti. Galatasaray kurduğu baskı sonrasında üst üste korner atışları yakaladı ama gole çeviremedi.
30. dk’da ilk maçın en iyi oyuncusu olan Kerem Aktürkoğlu, Diagne’ye yaklaşık 30 metreden harika bir asist yaptı. Ceza sahasında topla buluşan Diagne, topu harika kontrol etti ve topu ağalarla buluşturdu.
Her şey Galatasaray’ın istediği gibi giderken sezon başından beri hastalık haline gelen bireysel hatalara bir yenisi eklendi ve kaleci İsmail Çipe, ceza sahasına gelen vasat bir kafa vuruşunda, topu sağ avucunun içiyle kendi kalesine gönderdi ve çok kolay olacak turda rakibi oyuna dahil etti.
İlk yarıda yapılan bireysel hatalar zincirine Feghouli ve Luyindama da eklense de skor değişmedi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.
Galatasaray bu kez alışılmışın dışına çıkarak, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başladı. 56. dk’da Van Aanholt’un şutu sonuçsuz kaldı.
Maçın 64. dk’sında günün en kötü isimlerinden Arda Turan harika bir topuk pası ile Kerem Aktürkoğlu’nu ceza sahası içinde kaleci ile buluşturdu. Kerem çok klas bir gol atarak Galatasaray’ı 1-2 öne geçirdi.
Golden sonra rahatlayan Galatasaray, 70. dk’da Kerem Aktürkoğlu’nun harika pası ile topla buluşan Feghouli maç eksiğine rağmen klasını konuşturdu ve harika bir gol atarak skoru 1-3’e getirdi. 92. dakikada savunmanın hatasını affetmeyen Emre Kılınç harika bir gol atarak oyunun skoru 1-4’e getirdi.

  1. dakikada St. Johnstone bir gol bulsa da Galatasaray deplasmanda 2-4 kazanarak bir üst tura yükseldi.
    Galatasaray kendi eliyle zora soktuğu turu, tüm olumsuzluklara yanlış tercihlere ve bireysel hatalara rağmen geçmeyi başardı.
    Bu başarı oldukça önemli ve anlamlı ancak hataların tekrarlanmaması, ilk 11 tercihlerinde forma adaletinin sağlanması ve bireysel hatalara bir son verilmesi Galatasaray’ın geleceği adına çok büyük önem teşkil etmektedir.
    Yapılan önemli transferler, kadronun gençleştirilmesi ve geleceğe yapılan yatırımların karşılık bulması adına elzem olan takım içi adalet hissiyatı, Galatasaray’ı bambaşka seviyelere taşıyabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi