Biden Filistin eylemleri için ilk kez konuştu: ‘Vandalizm, barışçıl protesto değildir’

Biden Filistin eylemleri için ilk kez konuştu: ‘Vandalizm, barışçıl protesto değildir’
ABD Başkanı Joe Biden, pek çok üniversitede filizlenen Filistin protestolarıyla ilgili ilk kez konuştu. ABD'lilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının olduğunun altını çizen Biden, şiddete başvurulmaması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki üniversiteleri sıçrayan Gazze'ye destek protestolarıyla ilgili konuştu.

Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada Biden, ABD'lilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının olduğunun altını çizse de şiddete başvurulmaması gerektiğini söyledi.

Biden, "Mülke zarar vermek barışçıl protesto değil. Bu yasalara aykırı. "Vandalizm, izinsiz girişler, camları kırmak, kampüsleri kapatmak, dersleri ve mezuniyetleri iptal etmeye zorlamak. Bunların hiçbiri barışçıl bir protesto değildir" dedi.

Protestolar sürüyor

Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde (UCLA) Filistin'i destekleyen göstericilerin canlı kalkan oluşturmasıyla geri çekilen polis, takviye kuvvetle protestoculara müdahaleye başladı.

UCLA'da devam eden kampüs eylemlerinde Filistin'e destek amacıyla çadırların kurulduğu alanı dağıtmak isteyen polise karşı 50 kişilik eylemci grubunun canlı kalkan oluşturdu.

Kefiye takanlar uzaklaştırıldı

Georgia Eyalet Üniversitesi’nde de mezuniyet töreninde kefiye takanlar, törenden sürüklenerek uzaklaştırıldı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı.