Fransa'da 1 Mayıs gösterilerinde gerginlik: Bir kişi yaralandı

Fransa'da 1 Mayıs gösterilerinde gerginlik: Bir kişi yaralandı
Paris'te 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında çıkan gösterilerde polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Asgari ücret artışı talepleriyle birlikte Filistin'e destek çağrıları öne çıktı. Güvenlik güçlerinin sert müdahalesinde bir kişi yaralandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 1 Mayıs yürüyüşü, yerel saatle 14.00 civarında Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Dünya genelinde çeşitli ülkelerde kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, Fransız eylemciler asgari ücretin ve maaşların artırılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi taleplerini dile getirdi.

Önde gelen işçi sendikalarının katılımıyla gerçekleşen gösterilere Filistin destekçileri de katılarak İsrail'e silah satışının durdurulmasını talep etti. Filistin bayrakları taşıyan göstericilerin yanı sıra, Olimpiyat Oyunları'na ilişkin protestolar da dikkat çekti. Bazı göstericiler, Olimpiyat sembolü olan halkaların bulunduğu maketi ateşe verirken, bir otobüs durağının camları kırıldı ve çöp bidonları ateşe verildi.

Güvenlik güçleri, göstericilerin korteji bölen polis barikatını aşmasını önlemek için sert müdahalede bulundu. Müdahale sırasında en az bir kişinin kafasından yaralandığı bildirildi. Gösteriler öncesinde Paris'te 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan Gazete Emre Orman'ın X'te paylaştığı görüntülerine göre; ''Fransa'nın Lyon şehrindeki 1 Mayıs yürüyüşüne polis saldırdı. Çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Çok sayıda eylemci gözaltına alınırken polisler arasında da yaralananlar oldu. Polisin tüm saldırılarına rağmen kitle dağılmadı, yürüyüşünü sürdürdü.''