CHP’li Mustafa Bozbey'den tepkiler sonrası geri adım: Yeğenini belediye şirketine başkan yapmaktan vazgeçti

CHP’li Mustafa Bozbey'den tepkiler sonrası geri adım: Yeğenini belediye şirketine başkan yapmaktan vazgeçti
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğenini belediyeye ait bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak ataması infiale yol açtı. Bozbey tepkiler sonrası yeğenini başkan olarak atama düşüncesinden vazgeçtiklerini açıkladı.

CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Mustafa Bozbey'in yeğenini BURKENT yönetim kurulu başkanı olarak ataması tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili, “Yeter ki liyakati olsun. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" diyen Bozbey ise tepkiler sonrası geri adım attım attı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Bozbey'in yeğeninin belediyede bir şirketin yönetim kurulu başkanlığına atanması yönündeki düşüncesinden “tartışmalara mahal vermemek” adına vazgeçtiklerini söylediğini açıkladı.

Ne olmuştu?

31 Mart yerel seçimlerinde yönetimi AKP'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki bir atama sosyal medyada gündem oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadığı ortaya çıktı.

Furkan Bozbey, sosyal medya hesabından kendisinin de bulunduğu bir fotoğraf paylaşarak altına "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" diye yazdı. Furkan Bozbey daha sonra profiline 'BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı' unvanını ekledi; ancak tepkilerden sonra bunu sildi.