Cumhurbaşkanı İsrail ile ilişkilerin kesildiğini söylediği sırada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken hükümete yönelik İsrail ile ticaret tepkilerine karşı "İsrail'le ticaret başta olmak üzere ilişkilerimizi kestik kesiyoruz" dedi. Ancak haritalar ticaretin devam ettiğini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda konuşma yaptı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Türkiye-İsrail ilişkilerine ilişkin konuşan ve İsrail ile ticaretin kesilmesi konusunda hükümete yönelik tepkilere yanıt veren Erdoğan şöyle dedi:

"İsrail'le artık ilişkilerimizi ticari anlamda başta olmak üzere kestik kesiyoruz. Türkiye 2000 yılı aşan tarihinin hiçbir döneminde asla soykırım yapmamış, sömürgeci olmamış, masumlara dokunmamış bir ülkedir. Geçen ay ülkemizde mahalli idareler seçimleri yapıldı. Seçim sürecinde büyük bir iftiraya maruz kaldık"

Gazeteci Metin Cihan ise sosyal medya hesabından ticaretin devam ettiğine ilişkin belgeleri paylaştı.

gmgueolwkaagjsr.jpeg

Cihan sosyal medya hesabından şunları belirtti:

Az önce Erdoğan'ın "İsrail ile ticareti kestik" açıklamasına denk geldim. Hemen kontrol ettim. Kesmemişiz. Tam olarak Erdoğan konuşma yaptığı esnada Türkiye-İsrail arasında gemiler yük taşımaya devam ediyor. Örneğin, Ayyıldız ve Türkon İstanbul adlı gemiler şu an seyir halinde.

gmguewqxgaehz6u.jpeg

gmguexvwuaaylpx.jpeg