Sabah yazarı Dilek Güngör: Devlet gece kulübü işletir mi, işletiyor!

Sabah yazarı Dilek Güngör: Devlet gece kulübü işletir mi, işletiyor!
Yazar Güngör, TMSF'ye bırakılan suç örgütü lideri Bora Kaplan'ın gece kulüplerini gündemine aldı. Devletin gece kulübü işletmesinin doğru olmadığını belirtti.

Yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandıktan sonra Kaplanlar organize suç örgütü lideri Bora Kaplan soruşturması kapsamında onlarca şirkete el konulmuştu.

El koyma kararı verilen şirketlerden 3’ü ise dikkat çekti. Ankara eğlence sektörünün önde gelen isimlerinden Cemil Kumaşçıoğlu’nun sahibi olduğu CK Yiyecek İçecek AŞ ile CBK Yiyecek İçecek ve EMR Yiyecek İçecek Şirketi de TMSF’ye geçti.

Kumaşçıoğlu ile ortakları Emre Topel ve Fethi Koyuncu kentin en önemli mekânlarını işletiyor. Geçen yıl açılan ‘Bohem Ankara’ bu mekânların en ünlüsü. Hâkimlik sorgusunda vale olduğunu belirten Fethi Koyuncu, Kaplan’la birlikte tutuklanmıştı.

Sabah yazarı Derya Güngör bugünkü yazısında, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının finans ayağına değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Malumunuz, Bora Kaplan'ın Ankara'da birçok eğlence mekanı var. Esasında yemek, organizasyon ve eğlence sektöründe faaliyet gösteren 10 şirketi var. Bunların 6'sı faal… İşin ilginci bu soruşturma kapsamında Haaz, Öküz, Three, Tezgah, Albüm, Trend ünvanlı mekanlar da TMSF'ye geçti. Görüyorsunuzdur hemen her gün bu eğlence mekanlarının önünde silahlı çatışma var.

Devlet gece kulübü işletir mi, işletiyor! Düşünün bu mekanlarda çıkan sanatçıyı da içilen içkiyi de yenen kuruyemişi de şimdi devlet ayarlıyor. Burada TMSF'nin suçu yok. Yargı öyle karar almış…

Ama doğru değil… Yarın içeride uyuşturucu trafiği dönse kim sorumlu olacak! Yahu bu mekanlara hiç kayyum atanmasaydı ne olurdu yani? Kendi kendine kapanıp giderdi buralar…"