Sinan Ateş davasında dikkat çeken gelişme: Şüphelilerin bir kısmı Covid-19 izniyle cezaevinden çıkmış

Sinan Ateş davasında dikkat çeken gelişme: Şüphelilerin bir kısmı Covid-19 izniyle cezaevinden çıkmış
Cinayetten 2 yıl sonra hazırlanan Sinan Ateş cinayeti iddianamesinde, yeni detaylar çıkmaya devam ediyor. Ateş, cinayetinde, şüphelilerin bir kısmının Covid-19 izniyle cezaevinden çıktığı ortaya çıktı.

Ankara Çankaya'da 2 yıl önce öldürülen Sinan Ateş soruşturması ile ilgili hazırlanan 145 sayfalık iddianamenin detayları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayetin üzerinden iki yıl dört ay geçtikten sonra 29 Nisan’da tamamladığı iddianamede 22 kişiye ‘tasarlayarak öldürme’ suçu yöneltildi.

T24 yazar Candan Yıldız, şüphelilerin bir kısmının Covid-19 izniyle cezaevinden çıktığını yazdı.

Yıldız, yazısında şunlara değindi;

Şüphelilerin bir kısmının Covid-19 tedbirleri kapsamında Adalet Bakanlığı’nın 2020’de aldığı kararla cezaevinden izinli çıkmış olmaları… Sinan Ateş cinayeti iddianamesine baktığımızda bazı isimler Covid-19 izni kapsamında cezaevinden çıkmış ve cinayete yardım etmiş. Mehmet Yüce, Sinan Ateş’i öldüren, tetikçi Eray Özyağcı’yı olay yerinden motosikletle kaçıran Vedat Balkaya’ya motosikleti satan kişi.

Polis ifadesinde sabıkalı olduğunu söyleyen Mehmet Yüce, 01.06.2022 tarihinde Covid-19 izinlisi olarak cezaevinden çıkmış.

Hakan Saraç, Sinan Ateş cinayetini organize eden ekipten olan Suat Kurt’un Ankara’da kalacağı evi organize eden kişi. Hakan Saraç da “Yağma, kasten yaralama” suçlarından dolayı cezaevindeyken Ağustos 2022’de Covid-19 tedbirleri kapsamında cezaevinden tahliye olmuş.

Suat Kurt, Sinan Ateş cinayetinin planlayıcısı, polisin aradığı ama 4 yıl kaçmayı başarabilen, Gülsuyu’nda çete lideri olan Doğukan Çep’in yakın arkadaşı… Tetikçi Eray Özyağcı ve Özyağcı’yı motosikleti ile kaçıran Vedat Balkaya’nın da arkadaşı. Ankara’daki evi ayarlayan, cinayet öncesi de o evde kalan kişi… Suat Kurt da pandemi izni nedeniyle 2020’de cezaevinden izinli olarak çıkmış.

Osman Bayraktar, iddianamede cinayette yardımla suçlanıyor. Sinan Ateş’i öldüren tetikçi Eray Özyağcı’yı Ankara’ya getiren iki özel harekat polisinin de içinde olduğu aracın alındığı otoparkın gayri resmi ortağı.

Osman Bayraktar da Doğukan Çep gibi 8 yıl firar gezebilmiş. 2017’de yakalanak Maltepe Cezaevi’ne girmiş. Pandemi izni nedeniyle 2020 yılında cezaevinden tahliye olmuş.

Sinan Ateş’in ailesi de iddianameye çok tepkili. Kız kardeşi Selma Ateş’le konuştum. Ateş, "Bu iddianameyi toplum vicdanı kabul edemez. Birçok görgü şahidinin ifadesi iddianamede yer almıyor” dedi.

Yazanın tamamı için tıklayınız

"Ya geri çevrilecek ya da bu iddianameyi yeniden yazdıracağız"

Öte yandan CHP Genel Merkezi’ne giden Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de iddianameye ilişkin “Benim ifademde siyasi isimler vardı. Benim ifadem iddianameye eklenmemiş. Diğer ifadeler de eklenmemiş. Ya geri çevrilecek ya da bu iddianameyi yeniden yazdıracağız” dedi