TBMM'de CHP'li Akdoğan'ın '1400 sene' çıkışı AKP'lileri kızdırdı: 'Müslümanlara hakaret edildi'

TBMM'de CHP'li Akdoğan'ın '1400 sene' çıkışı AKP'lileri kızdırdı: 'Müslümanlara hakaret edildi'
TTBMM'de CHP'li Umut Akdoğan'ın "1400' sene çıkışı AKP'lileri kızdırdı. AKP'li Leyla Şahin Usta, Müslümanlara hakaret edildiğini söyledi. Usta, ayrıca Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı için CHP'li 28 vekilin kabul oyu verdiğini de hatırlattı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplanırken Meclis'te AKP'li ve CHP'li vekiller arasında da gerilimli anlar yaşandı.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın "Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savcı, ister vekil olun ister bakan, boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. 1400 senedir yapıyorsunuz bunu. Nesimi'nin derisini yüzerken yaptınız bunu. Hallac-ı Mansur'u asarken yaptınız bunu. Kubilay'ın başını keserken yaptınız bunu" sözlerine AKP'li vekiller tepki gösterdi.

AKP milletvekilleri, Akdoğan'ın "1400 senedir" sözleriyle ne demek istediğini açıklamasını istedi.

"Müslümanlara hakaret edildi"

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "1400 senedir demek bu ülkenin Müslümanlarına çok ciddi iftira ve hakaret etmek demektir." diyerek, Akdoğan'ın özür dilemesini istedi.

"Deniz Gezmiş için CHP utanmayacak da kim utanacak"

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının asılması için o dönem Meclis'e bir kanun teklifi geldiğini anımsatan Usta, kanun teklifine CHP'den 28 milletvekilinin kabul oyu verdiğini anımsatarak, "O zaman bu idama evet oyu veren CHP'li 28 milletvekili utanmayacak da kim utanacak." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına toplam 48 ret oyu verildiğini, bunlardan 47'sinin CHP oyu olduğunu söyledi. Bunların içinde İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in oylarının da olduğunu, bununla gurur duyduklarını ifade eden Günaydın, "273 kabul var. O kabulün içerisinde 28 CHP'linin de oyu var. O 28 CHP'linin 1972'deki oylarının doğru olmadığını buradan açıkça ifade ediyoruz. Bu 28 oyun dışında 'evet' diyen 273 oy kalkmış, kimin müktesebatından kimin geçmişini takip ediyor bunlar?" şeklinde konuştu.

AKP ve CHP milletvekilleri arasındaki tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Karaca, birleşime ara verdi.

Aranın ardından Karaca, milletvekillerine yerlerinden söz verdi. Bu sırada AKP ve CHP milletvekilleri arasında tartışmanın sürmesi üzerine Karaca, birleşime bir kez daha ara verdi. Tartışma arada da devam etti.

CHP'li Gökhan Günaydın'dan Hüda Par tepkisi

CHP'li Gökhan Günaydın'la Hüda-Par'lı vekiller arasında da tartışma yaşandı.

Hüda-Par'ın domuz bağlarıyla anılan siyasi hareketin öncüsü olduğunu ifade eden Günaydın, "Gaffar Okan cinayetine ilişkin herhangi bir kınama getiremeyen sözde siyasal partinin temsilcisi kalkmış CHP’ye aklınca hakaret etmeye yelteniyor. Senin aklın da, gücün de 101 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi’ne laf etme cüretini sana vermez, haddini bil!” diyerek tepkisini dile getirdi.

.