Bitse de gitsek

Çok da beklenmeyen bir puan kaybı değil bu. Sene boyu aynı sorunu yaşadı Fenerbahçe, çok sayıda gol pozisyonu üretip, önemli bir bölümünü kullanamadı. Konya’ya neredeyse pozisyon vermeden puan verdiler. Bu koşullarda Fenerbahçe oyuncuları yine de beklenenin ötesinde oynadılar.

Aslında benim gibi umudunu kaybetmiş insanlar için Konya maçının çok bir önemi kalmamıştı, taa ki Konyaspor yöneticilerinin “intikam alacağız” tahriklerine kadar… Deplasman tribünü bilet fiyatlarıyla başlayan tartışmada ipin ucunu kaçırınca Konyaspor yöneticileri, işi şiddet dolu söylemlere kadar götürdüler.

Konyalı yöneticilerin saçmalıkları dışında Fenerbahçeli oyuncuları motive edecek başka bir nokta da yoktu. En önemli hedefleri kaybetmişsin, şampiyonluk Kaf Dağının ardına kaçmış, puan kaptırdığın Sivas’a rakibin yeni 6 atmış, penaltılarla elendiğin takım Avrupa’da şampiyonluğa gidiyor, sen burada Konya’yı yensen ne, yenilsen ne?

İsmail Kartal, nasıl olduysa İsmail Yüksek’in yokluğunda Kruniç’i değil Mert Hakan’ı hatırlamıştı. Ah İsmail Hoca ah, ilerde bu seneyi maç maç incelediğinde kafanı taşlara vuracağın isimlerin biri de Kruniç olacak. Mert Hakan işe yaradı mı dersen, o da ayrı bir efsane..

Fenerbahçe’nin aksine Konyasporlu oyuncuların yeni teknik direktör ve düşme tehlikesi gibi önemli motivasyonları vardı. Önde baskıyla ve sert futbolla başladılar. Zaman zaman sertliği abarttılarsa da Fenerbahçe’nin ilk bölümdeki etkinliğini önlemeyi başardılar.

Konyaspor’un baskısı 20 dakika sürdü. Sonra Fenerbahçe topa hakim olup, ilk yarının kalanında oyunu rakip yarı sahaya taşıdı. Ancak Konyaspor tam takım kapanınca Fenerbahçe ilk 45’de sadece üç pozisyon bulabildi. Sık sık orta sahaya gelen Dzeko 30. Dakikada bir sakatlık arasından yararlanarak arkadaşlarını uyardı, ısrarla kanatları kullanmaya çalışan Sarı Lacivertlileri merkezi kullanmaya çağırdı. Merkezde etkinliği arttırmak için Batshuayi çare gibi görünüyordu. Mert Hakan’ın yerine Batshuayi’yi oyuna alan İsmail Kartal üç yerli oyuncu kuralı gereği de Becao’yu çıkarıp Çağlar’ı oyuna aldı.

Ama daha 60 dakika olmadan önce Osayi sakatlandı hemen ardından İrfan Can. Oyuna Mert ve Cengiz girdi yani Fenerbahçe’nin sağ kanadı bitti. Böylece ikinci yarının başında Sarı Lacivertiler 4 değişiklik hakkını kullanmış oldu. İlerleyen dakikalarda da Tadiç’i çıkarıp Serdar Dursun’u alarak tüm hakkını kullandı.

Tüm bunlara rağmen Fenerbahçe, Dzeko ve Batshuayi ile çok sayıda pozisyon bulup gole çeviremedi. Konyaspor ise bulduğu tek pozisyonda golü attı ama ofsayta takıldılar. Bu arada akıllarda kalan bir soru niye Fenerbahçe’nin ceza sahası dışından hiç şut çekmediğiydi.

Neyse, senenin tek umudu kaldı Galatasaray’ı evinde yenmek… Olur mu derseniz, olmaz ama yine umut fakirin ekmeği…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ümit Sezgin Arşivi