Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Namık Tan'a anayasa cevabı: Kısaca mandacı bir yönetim istiyoruz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanından Namık Tan'a anayasa cevabı: Kısaca mandacı bir yönetim istiyoruz
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, CHP'li Namık Tan'ın, "AKP-MHP koalisyonu, AYM ve AİHM kararlarını uygulamayıp, anayasayı askıya alarak cumhuriyete ihanet ediyor" sözlerini "Kısaca mandacı bir yönetim istiyoruz" ifadeleriyle eleştirdi.

Eski ABD Büyükelçisi ve CHP Milletvekili Namık Tan, AYM ve AİHM kararlarını uygulamayıp, anayasayı askıya alarak cumhuriyete ihanet edenin AKP-MHP koalisyonunun sebep olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu Namık Tan'a, "Kısaca mandacı bir yönetim istiyoruz, Türkiye’nin bölünme projesini onaylıyoruz" sözleriyle tepki gösterdi.

Tan, "Nitekim, AKP-MHP koalisyonu, AYM ve AİHM kararlarını uygulamayıp, anayasayı askıya alarak cumhuriyete ihanet ediyor.

CHP olarak biz Gezi Davası’nda da, Kobani Davası’nda da, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasında da, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve seçmenin iradesine saygı duyulmasında da, sansüre karşı da, yolsuzluğa karşı da, eğitimde akıldan, bilimden, laiklikten uzaklaşma girişimlerine karşı da külhanbeyi üsluplu kahvehane filozoflarına asla boyun eğmeyeceğiz. Hak ve özgürlüklerin savunulmasında asla geri adım atmayacağız. Vasatın tasallutuna da, devlet idaresindeki yozlaşmaya da, tüm ceberrut uygulamalara da aynı direnci göstereceğiz. Ne olursa olsun, cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmayı mutlaka başaracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu, ise şu şekilde cevap verdi:

"O kadar uzun cümleler kurmaya gerek kalmadan kısaca mandacı bir yönetim istiyoruz, Türkiye’nin bölünme projesini onaylıyoruz, neo liberal politikalar ile sosyal devlet yapısını bitirmek istiyoruz, küreselcilerin doğal aile yapısını bozma planlarını destekliyoruz, teröristan kurulmasına taraftarız, eski vesayetçi yapıları tekrar ihya edeceğiz, laiklik üzerinden milletin değerleri ile kavga edeceğiz derseniz gerçek niyetiniz tam olarak anlaşılır."