ABD 'program yok' demişti, Erdoğan'ın ziyareti ertelediği duyuruldu!

ABD 'program yok' demişti, Erdoğan'ın ziyareti ertelediği duyuruldu!
ABD Erdoğan-Biden görüşmesi hakkında 'planlanmış bir program yok' demişti. 9 Mayıs’ta yapılacağı iddia edilen görüşmeye ilişkin 'Erdoğan'ın ziyareti ertelediği' duyuruldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesi hakkında ABD "planlanmış bir program yok" demişti. Bloomberg’e konuşan bir yetkili 9 Mayıs’ta yapılacağı iddia edilen görüşmeye ilişkin "ziyaret ertelendi" dedi.

Kirby: Program yok

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs’taki ABD ziyaretiyle ilgili konuşmuş “programlanmış bir görüşme yok” demişti.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, ABD Başkanı Biden’la New York’a giderken uçakta yer alan Kirby’e, Erdoğan’ın Türk basını tarafından duyurulan Beyaz Saray ziyareti soruldu. Kirby, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok” dedi.

Görüşme iddiası

Öte yandan iktidara yakın basın yayın organları ve gazeteciler Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye bir ziyaret yapacağını bu ziyarette ABD Başkanı Biden ile bir görüşme planlandığını iddia etmişti.

ABD Büyükelçisi ziyareti teyit etti

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, bugün İstanbul'da katıldığı bir etkinlikte, Erdoğan’ın ABD ziyaretiyle ilgili resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılmasının beklendiğini söyledi.

T24'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre Flake, Erdoğan’ın ziyaretiyle ilgili resmi açıklamanın henüz neden yapılmadığına ise şu şekilde açıklık getirdi:

“Bir ziyaret öncesinde iki taraf önce bir tarih üzerinde anlaşır sonra hazırlıklar başlar. Ziyarete ilişkin resmi açıklama ise ziyarete yakın bir tarihte yapılır. Bu Türkiye’ye ya da Sayın Erdoğan’ın bu ziyaretine özgü bir durum değil, hep böyle yapılır.”