Erdoğan’dan AKP’lilere mesaj: Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların ve ihanetlerin üzerine gideceğiz

Erdoğan’dan AKP’lilere mesaj: Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların ve  ihanetlerin üzerine gideceğiz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “ihanet” açıklamalarında bulunarak AKP’lilere mesaj gönderdi. Erdoğan, “Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların varsa ihanetlerin üzerine gidiyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında İsrail ile ticari ilişkileri kestiklerini söyleyerek, “Geçen haftadan itibaren İsrail ile ithalat ve ihracatı tüm ürünleri dahil edecek şekilde durdurduk” dedi.

Erdoğan, hangi makamda olunursa olunsun millete karşı sorumlu olduklarını dile getirdi.

AKP’lilere de mesaj gönderen Erdoğan, “Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların varsa ihanetlerin üzerine gidiyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Kamu hizmetlerinin sorunsuz ve kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacak, bürokratik atalete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

"İsrail ile ithalat ve ihracatı durdurduk"

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Dünya üzerinde nerede atalarımıza ait eser varsa onlara ulaşıyor ve gün yüzüne çıkarıyoruz. Sadece Türkiye değil dünya üzerinde ata mirasına sahip çıktık. Ecdadın emanetine en güzel bir şekilde sahip çıkan Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü tebrik ediyorum.

Depremde yıkılan ve hasar gören vakıf eserlerimize ayağa kaldırmak için her türlü çabayı takdirle karşılıyoruz. Toplam 50 bin ihtiyaç sahibi evladımız vakıflarımızdan burs alıyor. 8'inci iyilik gemimizi de Gazze'ye ulaştırdık. Türkiye 50 bin tonla dünyada Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke konumuna ulaştı. Geçen haftadan itibaren İsrail ile ithalat ve ihracatı tüm ürünleri dahil edecek şekilde durdurduk.

"Bürokratik atalete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz"

Her zaman söylüyorum, bulunduğumuz tüm makamları aziz milletimize borçluyuz. Hangi konumda olursak olalım hepimiz milletimize karşı sorumluyuz. Milletimize büyüklenmek, yukardan bakmak, sorunlarını gözden gelmek kesinlikle kabul edilemez. Hele hele kamu malına el uzatmak bizim nazarımızda ihanetle eş değerdir. Yönetim mevkindekilerin ülkeye ve millete karşı vazifelerini yerine getirme noktasında hiçbir bahanesi olamaz. Milletin derdiyle dertlenmedikten sonra hangi vazife olursa olsun insan için yüktür. Eski Türkiye manzaralarını milletimize tekrar yaşatmamakta kararlıyız. Bu konuda özelikle son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm eksiklerin, hataların varsa ihanetlerin üzerine gidiyoruz. İnşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz. Kamu hizmetlerinin sorunsuz ve kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacak, bürokratik atalete hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz.