Zafer Partili Karamahmutoğlu: Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar muktedirlerden tarafından rehin alınmıştır

Zafer Parti Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu Sinan Ateş dosyası hakkında açıklamalarda bulundu. Karamahmutoğlu, "Eline ülkücü kanı bulaşmış siyasi kadrolar, muktedirler tarafından rehin alınmıştır." dedi.

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş dosyasına ilişkin iddianame hakkında açıklamalarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin soruşturmayı iki yıl dört ay sonra 29 Nisan’da tamamlamıştı.

İddianamede 22 kişiye ‘tasarlayarak öldürme’ suçu yöneltilmişti.

Sinan Ateş davasında iddianame yazıldı. İddianamede 22 isim yer alırken Sinan Ateş’in neden öldürüldüğü, bilirkişi raporunda yer alan telefon yazışmalarına ilişkin kayıtlara neredeyse hiç değinilmemesi dikkat çekti.

Yazılan iddianame ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Azmi Karamahmutoğlu, şöyle konuştu:

''22 şüphelinin mahkemeye sevk edildiği dava dosyasında tetikçileri görebiliyoruz, yardım ve yataklık yapanları görebiliyoruz bu siyasi cinayete fakat Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış bir ülkücünün katili olan tertipçileri bu cinayet emrini verenleri, kişileri veyahut kişiyi azmettirenleri göremiyoruz.

Yani bu siyasi cinayetin işleyenleri, tetikçilerinden başka karar alıcılarının kimler olduğunu dosyada göremiyoruz. Bunun karartıldığını hatta dosyadan uzak tutulmaya çalışıldığını görebiliyoruz.

Buradaki maksat elbette ki çok açık 'Sinan Ateş cinayeti daha ne kadar süreyle politik bir şantaj bir tehdit unsuru olarak kullanılacaktır?' kamuoyu bu sorunun cevabını merakla bekliyor.

Belli ki Sinan Ateş cinayeti bir ülkücünün katillerinin tepesinde bu cinayet dosyası demokrasinin kılıcı gibi sallandırılmaya devam edecektir ve eline ülkücü kanı bulaşmış olanları 'politik rehin' olarak tutmak maksadıyla kullanılacaktır.

Elinde ülkücü kanı bulunan bazı siyasi kadrolar adeta muktedirler tarafından rehin alınmıştır.''