Nusret’in hareketi FIFA’daki üst düzey Türk yöneticinin başını yaktı

Nusret’in hareketi FIFA’daki üst düzey Türk yöneticinin başını yaktı
2022 Dünya Kupası’nda kupa törenine girerek tüm dünyada haber olan Nusret’in sahaya nasıl girdiği ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı

Türk restoran işletmecisi Nusret Gökçe’nin Katar’ın başkenti Doha’da, Lusail Stadı’nda oynanan Arjantin-Fransa finalinden sonra kupa töreninde sahaya girmesi ve Arjantin Milli Takımının sevinç karelerinde yer alması tüm dünyada gündem olmuştu. Nusret’in sahaya nasıl girdiği ve boynundaki kartı nasıl aldığı merak konusu olmuştu.

Bu bilinmezlikte sır perdesi aralandı.

Norveç’in araştırmacı futbol platformu josimarfootball.com sitesinde Sam Kunti imzası yayınlanan haberde bu konuyla ilgili bazı bilgiler verildi.

FIFA’nın o dönem kıdemli etkinlik kontrolörü (senior event controller) olarak çalışan ve 2022 Dünya Kupası sırasında futbolun efsanelerine eşlik etme görevini yerine getiren Ersan Gökay, B2023 Kadınlar Dünya Kupası finansal proje liderliği görevini de üstlenmişti.
Türk restoran işletmecisi Nusret Gökçe’nin hareketinde fatura FIFA’da görevli Türk yönetici Ersan Gökay’a kesildi ve Gökay, “kalbimin projesi” dediği Kadınlar Dünya Kupası’na gönderilmedi.

Norveç sitesinin muhabiri, bu hareketin bir cezalandırma olduğunu ima ederek Nusret’i sahaya girmesinde Ersan Gökay’ın yardımcı olduğunu iddia etti.