Spor yazarları Fenerbahçe'yi yorumladı: Orkestra şefiniz ne yaptığını bilmez haldeyse olacağı budur

Spor yazarları Fenerbahçe'yi yorumladı: Orkestra şefiniz ne yaptığını bilmez haldeyse olacağı budur
Fenerbahçe, Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Spor yazarları maçı yorumladı

Spor yazarları, Konyaspor- Fenerbahçe maçını yorumladı:

Faik Çetiner: Kazanmak zorundaki Fenerbahçe’nin ilk 45 dakika içinde sadece Tadic ile net pozisyon yakaladığını gördük. O da kale önünden topu dışarı atmayı başarıyordu (!) Ya Konyaspor’a ne demeliydi. Sahadaki görüntüsü ile “Ben küme düşmenin en büyük adaylarındanım” der gibiydi. Üç pas yapamıyor, atağa kalkamıyor, sadece gol yememeye çalışıyordu. Fenerbahçe’de Dzeko ile Mert Hakan’ın oyun devam ederken saha içindeki taktiksel (!) muhabbetlerine gülmemek elde değildi. İkinci yarıda İsmail Kartal’ın hamleleri vardı. Mert Hakan’ı çıkartmak için Çağlar’ı Batshuayi’yi oyuna almak için Becao’yu dışarı aldı. İkinci yarının başında hesapta olmayan sakatlıklar yüzünden Osayi ve İrfan Can çıktılar, yerlerine Mert Müldür ve Cengiz Ünder (yüzde yüz fırsatları harcadı) girdiler. Bu yarıda da “hababam futbolu” devam etti. Fenerbahçe, Dzeko ile fırsatları harcadı. Son 10 dakikada Serdar Dursun da oyuna girdi Tadiç (ortaları kim yapacak) çıktı. Doldur boşalt sonuç getirmeyince maç başladığı gibi bitti. Beraberlik ile Fenerbahçe zirve yarışından vazgeçti. Fenerbahçe taraftarına yazık. Bu takım ve İsmail Kartal onları hiç hak etmiyor...

Cem Dizdar: İsmail Kartal ikinci devreye iki değişiklikle yapıyı değiştirmeye gayret etti ancak bu kez de üst üste gelen Osayi Samuel ile İrfan Can Kahveci sakatlığına takıldı... Yani başlangıç planını bu kez zorunlu olarak revize etmek zorunda kaldı. Yine de Dzeko’ya top indirme inadını sürdürdülerse de Dzeko kaleci Jakup Slovik’e takılıp durdu. Devamında Tadiç ile Serdar Dursun yer değiştirince oynanacak oyun da belli oldu; kenarlardan üç uzuna top gönder! O andan sonra plan değil tamamen tesadüf devreye girecekti Fenerbahçe için, girmedi. Dolayısıyla matematiksel olarak Fenerbahçe’nin iddiası sürüyorsa da epeydir oynayamadığı ortada bir takım olarak bunca transfere rağmen çok ciddi sorun ve tartışmaların onları beklediğini tahmin etmek zor olması gerek... İlk başlığın da İsmail Kartal tercihi olacağı muhakkak...

Serkan Akcan: Fenerbahçeli her bir futbolcunun ayağında kilolarca ağırlık var gibi. Sezonun önemli bir bölümünde yarışı önde götürmüş olmalarına rağmen son 2 aydır yoğun bir stres altında kalan Dzeko ve arkadaşları için kalan 3 hafta kolay geçmeyecek.

Gürcan Bilgiç: Takımı, "Şampiyon yapsın" diye gelenler "Kırık diş" oldular en kritik 90 dakikada. Böyle maçların taktiğinin içinde, "Ekstra" performanslar gerekir. Rakibin santrforu attı, seninki yapamadı. Bu kadar basit aslında durum. F.Bahçelilerin klasiğidir, ilk fatura teknik adamındır. Verilen ve girilen pozisyona bakarım. Takım bunlarda üstünse, diğer taraf performanstır. Oyunculara kalır. Olmadı... Sivas'taki beraberlikle umutlar dibe vurmuştu aslında. Ne oyuncular bu baskı ile başa çıkabildi ne de İsmail Kartal bu yükü onların omuzlarından alabildi. Teker teker "Yoklar" arasına karıştılar. Üç maç, altı puanlık fark. G.Saray, altın tepside bekliyor şampiyonluğunu. Fenerbahçe, kart sınırındaki oyuncularının bazılarından da mahrum edilir Seyrantepe öncesi. Çünkü bu ligde sürpriz sadece F.Bahçe'nin yaşayabileceği bir durum. Düzeni kuranlar, "Başkalarının" sürpriz yaşamasına izin vermediler.

Bülent Timurlenk: Dağınık, geçiş hücumu yapmaktan uzak ev sahibi karşısında ilk yarı, Tadic ve Mert Hakan'ın iki pozisyonuyla geçildiyse problem geriden sürekli uzun vurulması ve İrfan Can'ın da 5-4-1 oynayan rakip karşısında kademelere takılmasıydı. İkinci yarıda çift santrfora dönen İsmail Kartal'a, karşı hamle yapmayan iki orta sahalı rakibine karşı kendi göbeğine artı bir adam almayan Ali Çamdalı'nın çaresizliğini, son dakikaya kadar sürdüren F.Bahçe forvetlerinin kaçırdığı net pozisyonlardı. "İrfan Can Kahveci oyunda kalsa Fenerbahçe bu maçı kazanırdı" görüntüsünden İsmail Kartal'ın orta yapacak adamı Tadic'i oyundan alıp 3 santrfora döndüğü bir son 20 dakika izledik. Orkestra şefiniz ne yaptığını bilmez haldeyse olacağı budur. Urfa'da U19'la geçen 5 saat, Olympiakos maçlarıyla takımın psikolojisini bozan yönetim de elbette bu kırık karnenin sahibi. F.Bahçe müziğini kaybetti, notaların suçu yok…

Uğur Meleke: Fenerbahçe’nin bugün itibariyle lig hedefinden de kopmasında birçok faktör rol oynadı, bu etkenler içinde en üste ben Fenerbahçe başkanının ve teknik adamının dar vizyonunu koyarım. Arabistan’daki Süper Kupa için dahi uçağa U19 takımını almak, Urfa’daki maça çıkmamak, Olympiakos ilk ayağında asları dinlendirmek feci kararlardı. O aşamalara gelen futbolcuların emeğine saygısızlıktı. Büyük takım tüm cephelerde tüm kupaları kazanmaya oynar çünkü. Kupa seçmez. Ancak neredeyse onlar kadar büyük bir vizyonsuzluk da devre arası transferindeki hamlelerdi: Fred’e ve Tadic’e alternatif olabilecek Lincoln’ün gönderilmesi, ligin en iyi yerli santrforlarından Umut Nayır’ın ikna edilemeyip Serdar Dursun’un alınması bence yanlış kararlar. Tüm bu vizyonsuz kararların bedelini ödüyor Fenerbahçe bence.

Bülent Tuncay: İsmail Kartal son değişiklik hakkını Serdar Dursun’dan yana kullandı. Takımın tüm golcüleri sahadaydı. Ancak o forvetlere top atacak tüm orta saha da Tadic’in çıkmasıyla birlikte artık kenardaydı. Fenerbahçe’de Cengiz, Serdar, Batshuayi ve Dzeko, Szymanski ve Fred’ten gelecek ortaları, pasları bekliyordu.
Fenerbahçe’nin orta sahayı bu kadar boşaltması Konyaspor’a maç boyunca göremediği bir fırsat yarattı. Yeşil Beyazlılar son 10 dakikada Fenerbahçe kalesi önünde görünmeye başladı. Nitekim Konyaspor son dakikada Ndao ile golü buldu. Bu golün ofsayt olması ve iptali, Fenerbahçe’nin yenilmesini engelledi ama hatalı kadro tercihleri ve olmayan oyun planı gerçeğini öteleyemedi… Fenerbahçe yıldızlar topluluğu ancak sağlam bir oyun planı yok. Birçok maçı yıldızları ile kazandı ama yıldızlar da bir yere kadar getirdi. Yüksek maç sayısı sonrası yaşı yüksek Dzeko- Tadic’te yaşanan düşüş, ardı arkası kesilmeyen sakatlıklar, Cengiz Ünder gibi hayal kırıklıkları Fenerbahçe için yeni bir hayal kırıklığının kapısını araladı.