GAZETE PENCERE - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen fon soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında 5 şüpheli daha gözaltına alınırken, gözaltına alınanların toplam sayısı 31'e yükseldi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından iletilen raporlar ve yapılan yazılı başvurular doğrultusunda başlatılan incelemeler kapsamında 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.
İlk etapta 26 şüpheli gözaltına alınırken, devam eden operasyonlarda 5 kişinin daha yakalandığı bildirildi.
ESKİ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ DE GÖZALTINDA
Son operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin kimlikleri de belli oldu.
Gözaltına alınan kişilerin eski AK Parti milletvekili ve eski Başbakan danışmanı Ertan Aydın, Abdullah Dal, Fahri Uğur, Hakan Eryılmaz ve Seda Tarım olduğu öğrenildi.
Böylece soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 31 şüphelinin tamamı gözaltına alınmış oldu.
'BAŞIMA İŞ AÇMAYAYIM' DÜŞÜNCESİ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun yıllar danışmanlığını yapan, 2015’te AK Parti’den milletvekili seçilen ve 2023 seçim kampanyasında görev alan Prof. Dr. Ertan Aydın da fon soruşturmasına dahil edilmişti. Tera Yatırım’da 2025’in ilk yarısında bağımsız yönetim kurulu üyesi olan Aydın hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Aydın, şirketten ayrılma nedenlerinden birinin “borsa işleri sıkıntılı olabilir, başıma iş açmayayım” düşüncesi olduğunu söyledi.
NE OLMUŞTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, SPK tarafından iletilen raporlar ve yapılan yazılı başvurular üzerine bazı fon ve sermaye piyasası işlemleri incelemeye alınmıştı.
Soruşturma çerçevesinde 31 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, ilk operasyonlarda 26 kişi yakalanmıştı.
22 Ekim'de gerçekleştirilen yeni gözaltılarla birlikte şüpheli sayısı 31'e yükseldi.