AKP döneminde ⁠İGDAŞ borç batağına sürüklendi, İstanbul’un gazı kesiliyordu

AKP döneminde ⁠İGDAŞ borç batağına sürüklendi, İstanbul’un gazı kesiliyordu
⁠Yerel seçimlere 43 gün gibi kısa bir süre kaldı. İstanbul’da ise kıyasıya bir yarış hâkim. İmamoğlu dönemi öncesinde yaşanan usulsüzlük ise seçim döneminde paylaşılmaya devam ediliyorAKP’nin adayı Murat Kurum projelerini...
⁠Yerel seçimlere 43 gün gibi kısa bir süre kaldı. İstanbul’da ise kıyasıya bir yarış hâkim. İmamoğlu dönemi öncesinde yaşanan usulsüzlük ise seçim döneminde paylaşılmaya devam ediliyor

AKP’nin adayı Murat Kurum projelerini açıklayarak sahalara indi. CHP’nin adayı ve aynı zaman İBB Başkanı olan Ekrem İmamoğlu da projelerini açıkladıktan sonra sahalara inmiş durumda.

Öte yandan sosyal medyadan da bazı hesaplar İstanbul’da son 5 yılda nenelerin yapıldığını paylaşırken CHP belediyeyi kazanmadan önceki AKP dönemine ait yapılan usulsüzlükler de paylaşılmaya devam ediyor.

Unutma İstanbul adlı hesaptan yapılan yeni bir paylaşımda İGDAŞ’ın AKP döneminde borç batağına sürüklendiğini ve İstanbul’un doğalgazının kesilme tehlikesi ile karşı karşıya kalması hatırlatıldı.

İGDAŞ’ın borçlandırılması

İGDAŞ’ın 2017 yılında BOTAŞ’a borçlanması hatırlatılan videoda AKP’lilerin kaybetmeme ihtimalini düşünerek 2018 yılında borcu kapatmak için formül bulduğunu ve Seyrantepe’deki Galatasaray Stadı’nın yanındaki arazinin İGDAŞ’a devredildiği belirtildi. 313 Milyon dolara devredilen arsanın planının da inşaat için uygun hale getirildiği vurgulandı.

Videoda AKP’nin İBB’yi kaybetmesinden sonra İBB Meclisi’nde AKP grubu tarafından apar topar arsanın imar planını değiştirdiğini hatırlatılarak, Ekrem İmamoğlu döneminde İGDAŞ’ın borçlarını ödeyemediği için AKP’lilerin “İGDAŞ’ı İmamoğlu batırdı” demek istedikleri ifade edildi.

İmamoğlu’nun İGDAŞ’ın borçlarının 2 yıl içinde ödediği belirtilen paylaşımda vatandaşların cebindeki paranın hiç edildiği söylendi.